CHP'de skandal karar! Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ı öldüren katilin kuzenine Özgür Özel'den üst düzey görev...

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı’nda, “değişimciler”in adayı Özgür Özel, ikinci turda 812 oyla, partinin yeni genel başkanı seçilmişti. Partinin başkanı Özgür Özel’in olmasıyla birlikte 60 kişilik parti meclisi listesinde de yer alan Utku Doğruyol bu kez de Özel'in sosyal medya direktörü ve kampanya yöneticisi oldu. Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katili DHKP-C’li terörist Bahtiyar Doğruyol'un kuzeni olan Utku Doğruyol'un kısa sürede partide önemli görevler alması ise tepkilere neden oldu.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı’nda, “değişimciler”in adayı Özgür Özel, ikinci turda aldığı 812 oyla, Kemal Kılıçdaroğlu'nu geride bırakarak partinin yeni genel başkanı seçilmişti.

Partinin başkanı Özgür Özel’in olmasıyla birlikte, kurultay sonrası en yetkili kurul olarak görev yapan 60 kişilik parti meclisi de belli olmuştu. CHP'de MYK üyeleri, PM içinden atanırken milletvekili ve belediye başkanları listeleri de yine PM tarafından onaylandığıda biliniyor.

Böylesine kritik bir görevi olan PM listesinde açıklanan 60 kişilik kadoroda bir isim ise çok dikkat çekmişti. O listede yer alan Utku Doğruyol isimli partili dikkatleri tekrardan üzerine toplamayı başardı. Doğruyol bu kez de CHP Lideri Özgür Özel'e doğrudan bağlı sosyal medya direktörü ve kampanya yöneticisi oldu.

CHP'de böylesine önemli görevleri devralan Utku Doğruyol'un, 31 Mart 2015 yılında gerçekleşen İstanbul Adalet Sarayı içerisindeki silahlı saldırıda, Berkin Elvan davası soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısı şehit Mehmet Selim Kiraz'ı öldüren DHKP-C’li terörist Bahtiyar Doğruyol'un kuzeni olduğu ortaya çıktı.

O ismin partide kısa sürede üst dezey görevlere getirilmesi ise sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı. Kullanıcılar tepkilerini, ''yazıklar olsun'', ''neyin diyeti bu'', ''CHP terörü ve teröristi kucaklamaya devam ediyor'', ''Özgür'ün dağa çıkma zamanı geldi de geçiyor bile'' diyerek dile getidiler.

İŞTE KULLANICILARIN O TEPKİLERİ:

1 Mayıs borsada işlem yapılabilecek mi? 1 Mayıs'ta borsa açık mı? Şırnak'tan acı haber: 2 şehidimiz var! Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesinin saati ve yeri belli oldu
Sonraki Haber