CHP, S-400 konusunda nasıl da yalan söylüyor! Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri Öztrak'ınkini tutmuyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nin S-400 hava sistemi konusundaki çelişkili açıklamaları, sosyal medyada dolaşımda olan bir video ile yine gündeme geldi. Videoda; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2019'da 'alınmasına ne gerek var?' dediği S-400'ler için 2020'de Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 'S-400'lerin alınması gerek diyen bizim genel başkanımız.' diyor.

This browser does not support the video element.

Hava savunma sistemi S-400 konusunda Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) çelişkili açıklamaları bir kez daha gündeme geldi.

Sosyal medyada paylaşılan videoda; 3 Eylül 2019'da Fatih Altaylı'nın programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, S-400'ler konusunda Altaylı'nın "Geri mi vereceğiz?" sorusuna, "Hayır alındı bir sefer, tabii niye alındı onu kimse bilmiyor" diye yanıtlıyor. Altaylı'nın, "Türkiye'nin bir hava savunmasına ihtiyacı olduğu için" yanıtı karşısında Kılıçdaroğlu, "Kim bize saldıracak?" diye soruyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise 23 Kasım 2020 tarihli açıklamasında, "Genel başkanımızın da benim de bu S-400'lerle ilgili söylediklerimiz son derece açıktır ve partimizin resmi görüşünü yansıtır. S-400'lerin alınması gerek diyen bizim genel başkanımız." ifadelerini kullanıyor.

Videoda ayrıca, ilk başta karşı çıktıkları S-400 alımı konusunda bir yıl arayla karşıt açıklamalarda bulunan CHP yönetiminin savunma sisteminin alınmasına da sahip çıkma çabası dikkat çekti.

"Sen kime parmak sallıyorsun..." YERLİKAYA NEDEN ‘FETÖVARİ’ DEDİ? FETÖ'nün boşalttığı devlet kadrolarını tarikat/cemaatler işgal ediyor! Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! ‘TEMİZ ELLER’ İSİMLİ DARBE GİRİŞİMİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞMELER! AK Parti ve MHP'ye kumpas planında Uğur Dündar iddiası!