Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'un en önemli sorunu deprem!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm hazırlıklarındaki çalışmalara değinen Bakan Kurum, İstanbul'un en önemli sorununun deprem olduğunu vurgularken, "İstanbul'un ülke ekonomisinin gelirinin yüzde 50'si olduğunu düşündüğünüzde İstanbul'daki deprem dönüşümü bizim geleceğimiz adına en önemli problem." ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, A Haber'de Melih Altınok'un sunduğu Sebep-Sonuç programına konuk oldu. Programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kurum, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu yüzyıl tam bağımsız büyük ve güçlü Türkiye'nin yüzyılı olacaktır. Türlü türlü badirelerden geçtik. Adaletin tüm 85 milyon vatandaşımıza tesis edildiği, gençlerimizin hak sahibi olduğu bir ülke olacağız. Enerjide bağımsız olacağız, kendi doğal gazımızı ve petrolümüzü çıkaracağız. 2002 yılında geldiğimizde İstanbul, Ankara, İzmir dışında vatandaşımız hastasını kendi ilinde tedavi ettiremiyordu.

7'Lİ KOALİSYONA TEPKİ

7 kişi ile bırakın ülke yönetmeyi bakkalı idare edemezsiniz. Siz 7 kişi ile ortak karar alacaksınız. O ittifak sizin yeni yüzyılınıza ilişkin bir hedef ortaya koyacak ve anlaşacak. Olamaz böyle bir şey.

"İSTANBUL'UN EN ÖNEMLİ SORUNU DEPREM"

İstanbul'un en önemli sorunu deprem, ikinci büyük sorunu ise ulaşım. İstanbul'un ülke ekonomisinin gelirinin yüzde 50'si olduğunu düşündüğünüzde İstanbul'daki deprem dönüşümü bizim geleceğimiz adına en önemli problem. Kentin depreme hazır hale gelmesi milli güvenlik meselesi. 11 ilde deprem oldu, hep beraber deprem bölgesine gittik. İlk andan itibaren vatandaşımızın yanındaydık. O mücadeleyi vermeniz için büyük ve güçlü ülke olmanız lazım. 695 bini İstanbul'da olmak üzere 3,3 milyon konutu dönüştürdük. 81 ilde kentsel dönüşüm çalışmasını yapıyoruz.

"VATANDAŞIMIZIN AKLINI ÇELMEK İÇİN YAPILMASI GEREKEN HER ŞEYİ YAPTILAR"

Bugün muhalefet, 'kentsel dönüşümü siyaset üstü göreceğiz' deyip her projemize vatandaşımızın aklını çelmek, yanlış yönlendirmek için yapılması gereken her şeyi yaptılar. Güngören'e gittik, orada eylem yapmaya çalıştılar. Üsküdar Kirazlıtepe, oraya o işin yapılmaması adına ellerinden geleni yaptılar.

İMAMOĞLU'NA DÖNÜŞÜM GÖNDERMESİ

Birileri gibi 'deprem bütçesine milyarlarca para koyacağım, İstanbul'un dönüşümüne ilişkin yılda 20 bin, 5 yılda 100 bin konut yapacağım' deyip 4 yılda 1500 konut bitiremeyenler gibi değiliz. Biz milettimize verdiğimiz sözlerimizi tutmaya devam edeceğiz.

"BUGÜNE KADAR NE SÖZ VERDİYSEK TUTTUK"

Bizim birinci önceliğimiz deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak. İkinci önceliğimiz İstanbul'u Marmara depremine hazırlamak. Depremin hissedildiği illerde 113 bin konutun sözleşmesini yaptık. Bizim amacımız 319 bin konutu 1 yılda teslim etmek. Biz milletimize bugüne kadar ne söz verdiysek tuttuk, bundan sonra da tutacağız.

Bayrampaşa'da silahlı saldırı! Sokak ortasında 4 el ateş etti Van'da akşam vakti deprem! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan cevabının çarptırılmasına tepki
Sonraki Haber