Ceset hırsızlığı yaparken seri katil oldular!

İnsanlık tarihi boyunca günümüze gelene kadar çoktan yok olmuş meslekler bulunuyor. İhtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkan tuvalet uşaklığından şamar oğlanlığına, ceset hırsızlığından fare yakalayıcılığına kadar ilginç meslekleri duyunca çok şaşıracaksınız. İşte tarihin farklı dönemlerindeki popüler meslekler...

Tuvalet uşaklığı

Erken dönem İngiltere’sinde oldukça saygıdeğer bir makama sahip olan “tuvalet uşakları,” adından da anlaşılacağı gibi kralın tuvaletini yapmasına yardımcı olmakla yükümlüydüler. Sarayda hatırı sayılır derecede bir güce sahip olan uşaklar kraliyet sırlarını bilirler, hatta krala ait ikinci el kıyafetleri bile giyerlerdi. Görevleri ise kral için bir lazımlık, su ve havlu taşımak ve aynı zamanda kralın yeme düzenini ve bağırsak hareketlerini takip etmekti.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Bayraktar'dan teröristleri çıldırtacak hamle Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!