Çaykur çay fiyatları ne kadar 2023? Kaç TL zam geldi?

Çaykur, çay fiyatlarına ortalama yüzde 43 oranında zam yaptı. Yapılan haberlerin ardından Çaykur kuru çay fiyatlarının ne kadar olduğu büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Çaykur kuru çay fiyatları ne kadar 2023? Kaç TL zam geldi? Ayrıntılar haberimizde... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaş çay alım fiyatını 11.30 TL olarak açıklamasının ardından Çaykur'dan çay fiyatlarına zam geldi. Bu kapsamda, Çaykur çay fiyatlarının kaç TL olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, Çaykur kuru çay fiyatları ne kadar 2023? Kaç TL zam geldi? Detaylar haberimizde... 

ÇAYKUR ÇAY FİYATLARINA NE KADAR ZAM GELDİ?

Çaykur, 2023 ürünü yaş çay alım fiyatının yüzde 64 artışla destek primi dahil kilogramda 11.30 TL olarak açıklanmasının ardından, kuru çay fiyatlarında artış yaptı.

Çaya ortalama yüzde 43 oranında zam yapan Çaykur, yeni fiyat listelerini toptan satış yapan şirketlere gönderdi.

Zam öncesi, 1 kilogramlık Rize Turist çayının tavsiye edilen perakende satış fiyatı 97.81 TL iken, yeni listede aynı çayın fiyatı 141.54 TL olarak belirlendi. Zam öncesi, 1 kilogramlık Tiryaki çayının satış fiyatı ise 95.95 TL iken, yeni listede fiyatı 138.38 TL'ye çıktı. 

Çaykur'un tüm çaylara yapılan zamların ortalaması dikkate alındığında, yüzde 43 zam yapıldığı ortaya çıkıyor.

TCMB’den neoliberallere tokat gibi makale Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in küslük nedeni belli oldu! Irak'tan Türkiye sınırına askeri üs!
Sonraki Haber