Can Dündar, iktidara çakacağım derken Atatürk'e dil uzattı! U dönüşü çok hızlı oldu...

FETÖ firarisi Can Dündar, adaletten kaçıp sığındığı Almanya'da yine Hükümeti hedef alan bir paylaşımda bulundu. Malum son KHK ile 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnenler o meşum 24 saat için yargı dokunulmazlığı kazanmıştı. Can Dündar, FETÖ'nün gelecekte 15 Temmuz kahramanlarına karşı harekete geçmemesi için alınan bu tedbiri sosyal medya hesabından eleştirmeye kalktı. Ancak paylaşması ile silmesi arasında sadece birkaç dakika geçti. Can Ataklı'nın "Yani Atatürk'te böyleydi öyle mi?" sorusu ile başlayan tweetini görünce apar topar attığı tweeti sildi. İşte Can Dündar'ın panikle silmek zorunda kaldığı o tweet...

Bilindiği gibi son KHK'da 15 Temmuz darbe girişimine direnenlere yargı zırhı getiren bir düzenleme vardı. Bu düzenleme OHAL kalktığı zaman, o 24 saatte tankların, helikopterlerin, füze ve mermilerin önüne canını siper eden kahramanların bu direniş nedeniyle yargılanmasını önlemek içindi.

Ama Can Dündar bu düzenlemeyi 1931'de çıkartılan KHK ile özdeşleştirdi attığı şu tweet ile;

"Tek parti hukukuna dönüş: "1931 yılında çıkarılan KHK'de Van'ın Erciş ilçesinde yaşanan Zilan olaylarının bastırılmasında yer alan bekçi, korucu, milis ve ahalinin yargılanmasının yolu kapatılmıştı."

Ancak Can Dündar'ın bu benzetmesi başta CHP olmak üzere sol ya da sola yakın cenahta tepki çekti.

Çünkü, Can Dündar'ın cımbızladığı o tarihte Türkiye'nin başında Mustafa Kemal Atatürk vardı. Hükümet ise CHP'ydi.

Can Dündar, doğru bir şey yapıyorum zannı ile attığı tweet ile kendilerini her daim "Atatürkçü" olarak tarih eden o kesimde büyük tepki çekti.

Dündar'a ilk yanıt ise AK Parti ve Erdoğan karşıtlığı ile bilinen adaşı Can Ataklı'dan geldi.

Ataklı, Dündar'ın ismini anmadan tweetin linkini eklediği mesajında; "Yani Atatürk'te böyleydi öyle mi? Bu sözde solun ihaneti hiç bitmeyecek mi? Karşı devrime daha ne kadar su taşıyacak bunlar. Yine sapla samanı karıştırıp algı operasyonu yapıyorlar" ifadesini kullandı.

Ataklı'nın bu çıkışı sonrası Can Dündar paylaştığı tweeti hemen sildi. Ancak, her iki paylaşım da dikkatli gözlerden kaçmadı.

SuperHaber

Diş sararması nasıl geçer? Diş nasıl beyazlatılır? Altın talebi ilk çeyrekte merkez bankalarının alımlarıyla yükseldi Kırkikindi yağmurları nedir, ne zaman başlar, neden yağar?
Sonraki Haber