C Vitaminiyle Turunçgilleri Solluyor! Kırmızı Guava Meyvesi Nedir, Nasıl Yenir?

Dünya ticareti arttıkça hayatımıza yeni tatlar da girmeye devam ediyor. Tadını bilmediğimiz hatta nasıl yenileceği hakkında fikrimizin olmadığı meyveler vitamin deposu olabiliyor. Orta Amerika'dan ülkemize gelen C vitamini deposu Kırmızı Guava meyvesi de bunlardan biri. Tropikal meyve olan Guava'nın tadı ananas, greyfurt ve armut meyvelerinin karışımını andırıyor. Peki Guava meyvesi nedir, faydaları nelerdir? İşte detaylar...

C vitamini deyince aklımıza turunçgiller gelse de adını yeni duyduğumuz Kırmızı Guava meyvesi C vitamini deyince onları solluyor. Hayatımıza Orta Amerika'dan giren Guava A, B, C vitaminleriyle bakır, magnezyum ve potasyum bakımından da oldukça zengin. C Vitaminiyle Turunçgilleri Solluyor! Kırmızı Guava Meyvesi Nedir, Nasıl Yenir?

GUAVA MEYVESİ NEDİR, NASIL YENİR?

Dilimlere ayırın ve çiğ tüketin. Kimi ülkelerde üzerine baharat da serpiştiriliyor. Diğer yandan cheesecake tariflerinin de vazgeçilmezi olabiliyor. Ülkemizde guava meyvesinin ilk ağaçları Silifke'de ekilmiştir.

Tadından ve görüntüsünden de anlaşılacağı gibi kırmızı guava meyvesi sıcak iklimlerde yetişiyor. Guava ağaçları 9 metreye kadar yükselebiliyor.

GUAVA MEYVESİ FAYDALARI NELERDİR?

Kilosu ortalama 100 TL'ye kadar satılan Guava'nın faydaları da oldukça fazla. İçerdiği C vitaminiyle kanser riskini azaltan Guava meyvesi, Aynı zamanda Alzheimer gibi hastalıklarla mücadelenizde iyi bir dosttur.

Sivilceleri geçiren guava meyvesi antiseptik bileşenler içerir. Akneler nasıl kurutulur sorusuna da cevap olan guava'nın yaprağını ezerek cildinize güvenle sürebilirsiniz.

İshale ne iyi gelir sorusu tam da guava tüketenler içindir. İshali tedavi etmek için guava yaprağını su içinde bekletip pirinç unu ile kaynatarak haftada iki kez tüekebilirsiniz.

BIST 100 endeksi artıda Hudutsuz Sevda dizisinin 30. bölüm fragmanı yayında! 1 Milyon TL'nin aylık faizi ne kadar?
Sonraki Haber