C-130 tipi askeri kargo uçağının milisler tarafından vurulma görüntüleri

Afrika'nın boynuzunda sular ısınıyor. Etiyopya'nın Eritre sınırına yakın bölgelerde yaşayan azınlığı Tigraylilere karşı suçlar işlemesi ve Tigray'deki köyleri yakması uzun süredir gündemdeydi. Üzerine açlık yaşanan bölgede, bugün Etiyopya ordusuna ait bir C-130 Hercules tipi bir uçak, Tigray Savunma Kuvvetleri adındaki direnişçi grup tarafından düşürüldü. Düşürülme görüntüleri kameralara yansıdı.

This browser does not support the video element.

Afrika'nın boynuzunda sular durulnuyor. Türkiye'nin çok sayıda unsuruyla varlık gösterdği Somali'nin komşusu Etiyopya'daki Tigray bölgesinde tansiyon yükseliyor.

Etiyopya'nın Eritre sınırına yakın bölgelerde yaşayan azınlığı olan Tigraylilere karşı suçlar işlemesi ve Tigray'deki köyleri yakması uzun süredir gündemdeydi. Üzerine açlık yaşanan bölgede, şiddet tırmanmış durumda.

Bugün Etiyopya ordusuna ait bir C-130 Hercules tipi bir uçak, Tigray Savunma Kuvvetleri adındaki direnişçi grup tarafından düşürüldü.

Düşürülme görüntüleri kameralara yansıdı.

Terör destekçileri İsviçre'de Bayraktar TB2 maketi yaktı 6 yaşındaki oğlunu 'şişmansın' diyerek koşu bandında koşturdu! ABD polisinden Filistin destekçisi öğrencilere sert müdahale AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e tepki! Medine'yi sel vurdu: Sokaklar göle döndü Mahmud Abbas'ın tek derdi İsrail'in güvenliği!