Buzdolabında gizli tehlike! Tüm faydası yok oluyor! Bu besinleri dolaptan uzak tutun!

Buzdolabında muhafaza edildiğinde eski kalite ve doğallığını kaybeden o yiyecekler sağlığı da tehdit ediyor. Yapılan son araştırmalar ile ortaya çıkan o gerçek bu gıdaların asla buzdolabında yer almamasını gerektiriyor.

Her yiyecek buzdolabında saklanamıyor. Gıdanın uzun süre tüketilebilmesi için buzdolabına saklanması uzman araştırması ile tehlikeli görüldü. Pazar ya da marketten alınan sebze ya da meyveler anında buzdolabına yerleştiriliyor. Fakat burada bazı besinlerin saklanması tehlikeye yol açabiliyor. Buzdolabı dışında daha serin ve nemden uzak bir bölgede bekletilmesi gereken o sebze ve meyveler duyulduğunda herkesi şaşırtacak.

 7 adımda buzdolabından uzakta tutulması gereken o besinler!

1.DOMATES

Listenin ilk sırasında domates yer alıyor. Domatesin buzdolabında kesinlikle saklanmaması gerekiyor. Bu durum lezzetini kaybetmesine sebep oluyor. Uzman açıklamasına göre içinde bulunan moleküller buzdolabında bekletildiğinde parçalanmaya başlıyor. En doğru şekli taze şekilde alıp tüketmek. Bir kase suya batırılan domates bu şekilde muhafaza edilebilir. Tazeliğini koruyabilmek için hava almayan bir kabın içerisinde saklanabilir.

2.MUZ

Buzdolabında tazeliğini yitiren bir başka meyve ise muz. Soğukta kabukları daha koyu hale gelir ve olgunlaşması daha da yavaşlar. Bu durum tadında değişikliğe sebep olur.

3.KAYISI

Asla buzdolabına konmaması gereken bir başka meyve kayısıdır. Çekirdekli bu meyvenin oda sıcaklığında bulunması ve burada olgunlaşması gerekir. Ardından buzdolabında saklanabilir ancak yemek masasında, meyve sepetinde ya da kilerde kuru bir yerde muhafaza edilmesi önerilir.

4.SOĞAN VE SARIMSAK

Buzdolabında olmaması gereken bir başka besin soğan ve sarımsaktır. Bunların kuru bir bölgede muhafaza edilmesi oda sıcaklığında tutulması gerekir.

5.BAL

Buzdolabında tutulduğunda donan ve eski lezzetini yitirip kristalleşen bir başka yiyecek baldır. Akışkan ve güzel dokusu ile tadını bozmak istemeyenler buzdolabından uzak tutmalıdır.

6.KARPUZ

Yazın popüler meyvesi karpuz kesinlikle buzdolabına konmamalıdır. Olgunlaşma sürecini etkiler. Besin değeri düşer. Özellikle sıcak iklimde yetişerek buzdolabındaki soğuk şarta maruz bırakılan karpuz antioksidan toplar. En iyi saklama yöntemi kesildikten sonra kilitli bir torbaya koyup buzdolabına yerleştirmektir. En fazla 2 gün içinde tüketilmesi önerilir.

7.YEŞİL SEBZELER

Taze tüketilmesi gereken gıdalar sınıfına dahil olan sebzelerin buzdolabında tutulmaması gerekiyor. Bu ilginç bilgi için en doğru saklama yöntemi ağzı gevşek bir çuvalı bulundurmak olarak görülüyor. Eğer buzdolabına kullanılacaksa nemli bir kağıda havlu ile kaplandıktan sonra konması öneriliyor. Kilitli bir torbada ya da bir kavanozda da saklanabilir.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber