Büyük ölümün sebebi bulundu!

Dünya tarihindeki en büyük kitlesel yok oluşun sebebi bulundu. "Büyük Ölüm" adı verilen ve 250 milyon yıl önce tüm canlıların yüzde 90'ının ölümüyle sonuçlanan kitlesel yok oluşa Sibirya'da patlayan bir volkandan atmosfere püskürtülen karbondioksitin sebep olduğu ortaya çıktı. Permiyen-Triyas olayı da denilen 'Büyük Ölüm' sırasında deniz türlerinin yüzde 95'inin, kara türlerinin yüzde 75'inin yok olduğu tahmin ediliyor.

İskoçya’daki St. Andrews Üniversitesi’nden bilim insanları, dünya tarihindeki en büyük kitlesel yok oluş olayının Sibirya'da atmosfere karbondioksit püskürten volkanik bir patlamadan kaynaklandığını ileri süren bir açıklama yaptı.

250 milyon yıl önce meydana gelen ve "Büyük Ölüm" olarak da bilinen Permiyen-Triyas olayında , tüm canlı türlerinin yaklaşık yüzde 90’ı yok olmuştu.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Eleme gecesi sonrası Survivor All Star'da dikkat çeken itiraflar...