Burs veren kurumlar 2022-2023 listesi! Üniversite öğrencilerine aylık 2650 TL burs verilecek!

2022 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bu yıl üniversite eğitimine başlayacak ve madde desteğe ihtiyacı olan binlerce öğrenci 2022-2023 eğitim döneminde burs veren kurumları büyük bir merakla araştırmaya başladı.

TÜGVA (TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI)

- Burs başvuruları sadece online olarak web sitemiz üzerinden yapılır. Web sitesinde yayınlanan başvuru formunu – o ilanın ön şartlarını karşılıyor iseniz -doldurmanız yeterli olacaktır. Bu sebeple TÜGVA web sayfasında yer alan burs duyurularını kontrol ediniz.

-Eğitime Destek Bursu, aylık 300₺’lik burs miktarı bursiyere hizmet veya geri ödeme zorunluluğu olmadan verilen karşılıksız bir burstur. Bursiyer 10 ay boyunca kesintisiz olarak bu bursu alır. Burs bir sonraki yılda devam etmemektedir. Verilen bilgi yanlışlığı veya eksik belge gönderimi durumunda burs kesilmektedir.

Burs başvuru koşulları ise şu şekildedir:

T.C. vatandaşı olmak.
Lisans veya ön lisans eğitim düzeyinde yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış olmak.
24 yaşından büyük olmamak.
Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak.
Herhangi bir firma veya kuruluşta daimi eleman olarak çalışmıyor olmak.
Başka bir kurumdan maaş, ücret veya burs almıyor olmak.
Bulunduğu üniversitenin not sistemine göre 100 üzerinden en az 75; 4.00 üzerinden en az 2,50 ortalamaya sahip olmak.
Kazandığı okul giriş puanını ve son ders yılında aldığı ders notlarını; kayıt yaptırdığına dair ilgili okuldan alacağı belgeleri ibraz etmek.
Lisansüstü ve doktora öğrencilerinin burs başvuruları alınmamaktadır.
Üniversite kaydını dondurmamış olmak (Aktif öğrenci olmak)
Burs başvurusuna T.C. vatandaşı öğrenciler ile Yönetim Kurulunun uygun görmesi durumunda, KKTC ve Türk Cumhuriyetleri vatandaşı olan öğrenciler başvurabilir.

TÜGVA BURS BAŞVURUSUNA YÖNELİK AYRINTILI BİLGİLER İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı! O bölgelerde kuvvetli rüzgar, yağış ve toz taşınımına dikkat! Münih geriden geldi Madrid pes etmedi! Günlük burç yorumları 1 Mayıs 2024! Burçları bugün neler bekliyor? Ankara'da ekmeğe 2. zam geldi Altın düşüş trendiye son verdi! İşte 1 Mayıs güncel altın fiyatları