Burası tarih kaynaklarında bahsi geçen Türklerin ilk yurdu!

Ural Dağları'ndan neredeyse Pasifik Okyanusu'na kadar uzanan geniş bir coğrafyayı kapsayan Sibirya, Türklerin tarih sahnesine ilk çıktığı coğrafya olarak da biliniyor. Zengin yer altı kaynakları sayesinde günümüzde Rusya ekonomisinde büyük öneme sahip olan Sibirya, 13 milyon kilometrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Dünyada en çetin kış koşullarının hüküm sürdüğü bölgelerden biri olan Sibirya, doğal güzellikleriyle de büyüleyici bir görselliği sahip.

Sibirya, yüzölçümü bakımından Rusya'nın ardından ikinci sırada yer alan Kanada'nın toplam alanından daha büyük bir coğrafyaya yayılmakta. Tarihi Sibirya bölgesinin yanı sıra Ural Dağları'ndan Pasifik Okyanusu'na kadar yayılan geniş araziyi kapsayan günümüz Sibirya toprakları toplamda 13 milyon kilometrekarelik bir alana yayılmış durumda. Diğer bir kıyaslamayla Sibirya tek başına tüm Avrupa kıtasından daha geniş bir coğrafyayı teşkil etmekte.

Hakmar'a tabaklık ve sürahi setleri geliyor! Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Fenerbahçe'de ilk ayrılık Sebastian Szymanski! Korktuğu başına geldi İşte banka banka faiz, aylık taksit, geri ödeme tutarı Galatasaray gol oldu yağdı, 3 puanı hanesine yazdırdı! Benzine ve motorine indirim geliyor! İşte güncel akaryakıt fiyatları