Bulgarlar PCR zorunluluğuna saatler kala Edirne’ye akın etti

Bulgaristan’da artan korona virüs vakalarının ardından ülkenin getirdiği PCR zorunluluğunun başlamasına saatler kala stok alışverişi için Edirne’ye akın eden Bulgaristan vatandaşları, kısa sürede alışverişlerini tamamlamak için birbirleriyle yarıştı.

This browser does not support the video element.

Yarından itibaren Bulgaristan’a giriş yapacak kişilere geçerli aşı sertifikası veya hastalığı geçirdiğine dair belge veya en fazla 72 saat önceden yapılmış negatif sonuçlu PCR testi ibraz zorunluluğu getirilirken, kararın uygulanmasına saatler kala çok sayıda Bulgaristan vatandaşı Edirne’ye akın etti.

Tur otobüsleriyle veya şahsi araçlarıyla Edirne’ye gelen Bulgaristan vatandaşları, kısa sürede buldukları birçok ürünü satın almak birbirleriyle yarışırken, aldıklarını taşımakta güçlük çeken Bulgarlar otomobillerinin ve geldikleri tur otobüslerinin bagajlarını doldurup ülkelerine döndü.

ESNAF ANİ GELEN KARAR SONRASI ZOR DURUMDA KALDI

Müşterilerinin yüzde 99'unu Bulgaristan vatandaşlarının oluştuğunu söyleyen esnaf Metin Doğan, PCR uygulaması nedeniyle gelişlerde düşüş olacağını aktardı.

Esnaf Sema Battal ise PCR ile ilgili Bulgaristan yönetiminin kararını iki gün önce öğrendiklerini belirtirken, haftalar öncesinden aldıkları ürünlerin satamazsa zor duruma düşeceğini ifade etti.

Karara Bulgaristan vatandaşları da üzülürken alışveriş için Edirne'ye gelen Bulgaristan vatandaşı Mine Ömer, PCR testinin maliyetli olduğunu dile getiririp şehri üç ay boyunca ziyaret edemeyecekleri için üzgün olduğunu belirtti.

Mehmet Şimşek seçimlerden sonra ilk yatırımcılar toplantısında konuştu Bakan Özhaseki'den Hataylıları sevindiren açıklama! Milli Muharip Uçak KAAN 2028'de envantere giriyor! Ticaret Bakanlığı 17 ilde restoran, lokanta ve kafeleri denetledi İstikbal Mobilya'nın erkek yöneticilerinden kadın çalışanlara jest Türkiye'de enflasyon yüzde 15-20 bandına düşecek...