Bu üç şeyi yapıyorsanız, kilo vermeniz imkansız olabilir! Aman dikkat

Sağlıklı bir kilo vermek için metabolizmanın hızlı çalışması gerektiği herkesin malumu olsa da pek çok kişi bu konuda elinden geleni yapmıyor. İşte metabolizmayı yavaşlatan üç temel şey…

Kilo vermek herkesin hayali olsa da doğru yapılmayan pek çok diyet ya da yanlış oturmuş alışkanlıklar, kilo vermenin önünde en temel engeli oluşturuyor. Bu hususta, her şeyden önce kilo vermek için metabolizma hızını artırmanın şart olduğunu bilmek gerekiyor. Bu nedenle de kilo vermek için metabolizma artırıcı alışkanlıklar edinmek uzmanların en temel uyarısı oluyor.

Hızlı kilo vermek için pek çok hususa dikkat etmeniz gerekse de en temelde metabolizma hızını artırmaya ve daha kısa sürede daha hızlı enerji yakmaya odaklanmanız gerekiyor. Bu hususta önemli uyarılarda bulunan uzmanlar, özellikle metabolizma hızını yavaşlatan alışkanlardan kurtulmak gerektiğini düşünüyor. İşte metabolizmayı yavaşlatan üç temel şey…

DÜZENSİZ BESLENME VE YETERSİZ UYKU METABOLİZMA HIZINI DÜŞÜRÜYOR

Diyetlerin uzun aralıklı olanları makbulmüş gibi görünse de uzmanlara göre uzun süre aç kalmak, sanıldığı kadar işlevsel olmuyor. Tam aksine düzenli olarak yapılmayan beslenme, metabolizma hızını düşürdüğü gibi aynı zamanda kilo alımını da yavaşlatıyor. Bu nedenle kişinin kendisine özgü bir beslenme planı olmasını tavsiye eden uzmanlar, aynı zamanda uzun süre aç kalınmayan diyet listelerinin kullanılmasını öneriyor. Elbette düzenli beslenme kadar dengeli beslenmek de metabolizma hızını artıran temel alışkanlıkların başında geliyor. Uzmanların bir diğer uyarısı ise yetersiz uyuyanlar için. Düzenli uykunun enerji yakımında son derece önemli olduğunu savunan uzmanlar, uyku ihtiyacının diyet yapılan dönemde karşılanmasını önemli görüyor.

HAREKETSİZLİK VE SUSUZLUK METABOLİZMA HIZINI DÜŞÜRÜYOR

Uzmanların metabolizmayı düşüren alışkanlıklar arasına aldığı yetersiz hareket ve su da kesinlikle çok önemli. Zira kişiye göre değişmekle birlikte günde en az 2 – 2,5 litre olarak tüketilen su, ödem atmayı ve metabolizma hızını artırmayı sağlıyor. Buna ek olarak gün içerisinde hareketsiz kalmak ya da büro tipi işte oturarak çalışmak da uzun vadede metabolizma hızını düşürüyor. Bu nedenle uzmanlar, kısa da olsa yürüyüşlerin diyet rutinine eklenmesini muhakkak tavsiye ediyor.

Fenerbahçeli futbolculardan Samandıra'da galibiyet üçlüsü! 19 Mayıs 2024 Pazar TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Dünya Reisi'nin arama çalışmalarını Akıncı İHA'dan takip ediyor!
Sonraki Haber