Bu malzemeyi evinizde bulundurmayın! Canan Karatay uyardı: En büyük zehir bunlar!

Evde temizlik yapmak adına kullandığımız deterjanlar evimizi pırıl pırıl yapsa da insan sağlığını bir o kadar da tehdit ediyor. Bununla ilgili Prof. Dr. Canan Karatay "Evlerinize sokmayın! En büyük zehir bunlar" diyerek uyarılarda bulundu.

Ev temizliğinde hanımların tercihi deterjanlar olmazsa olmazıdır. Uzmanlar tarafından bu konuda her ne kadar çok uyarılsakta ne yazık ki uyulmuyor. Çoğu hastalığı etkileyen, kuvvetli keskin kokulu deterjanlar insan sağlığı için ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz.

Genellikle beslenme ile ilgili uyarılarını duyduğumuz Canan Karatay, bu sefer hanımlara seslendi. “Hanımlar fıttırmış, kusura bakmasınlar" diyerek o ürünleri evinize sokmayın uyarısında bulundu.

EN BÜYÜK ZEHİR: DETERJANLAR

Ev hanımlarının temizlik için kullandığı ürünlerle ilgili konuşan Canan Karatay, “Evler deterjanla dolu. En büyük zehir bunlar! Evlerinize sokmayın” uyarısında bulundu. Bulaşık süngerlerinin de tehlike saçtığını söyleyen Karatay, sık sık değiştirilmesini vurguladı.

"Bulaşık süngerlerini sık sık değiştirmek gerekli"

Deterjanın tehlike saçtığını üstüne basarak uyaran Karatay, sünger yerine bez kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, “Biz evde sünger kullanmıyoruz, bez kullanıyoruz, bezi sürekli yıkıyoruz. Bulaşık süngerlerindeki mikroplar çok sıcak suda ölür. Sıcak suda ne bakteri kalır ne virüs. Deterjan öldürmez, sıcak su öldürür. Dikkat edilmeli, bulaşık süngerlerini sık sık değiştirmek gerekli. Hanımlar deterjan kullanımı konusunda fıttırmış zaten, kusura bakmasınlar. Deterjanlar mikrop ve bakterilerden çok daha tehlikeli. Sünger bir yana evler zaten deterjanla dolu. En büyük zehir bunlar! Evlerinize sokmayın.” ifadelerini kullandı.

 "Bulaşıkları makinede değil normal sabunla yıkayın"

Bu ürünlerin DNA'mızı bozan kimyasallardan üretildiğini belirten Canan Karatay, “Deterjan ve dezenfektanlarda bulunan kimyasallar vücuttaki hücrelerin DNA’sını bozuyor. Bütün hastalıkların temelinde de vücuttaki DNA’nın bozulması var. Bu nedenle deterjanları çöpe atın. Çamaşırları sodyum bikarbonat ile yıkayın. Bulaşıkları da makinede değil normal sabunla yıkayın. Evde kullanılan temizlik malzemeleri sadece çarşaflarda vs. kalmıyor, havaya da karışıyor ve biz bunları soluyoruz, vücut o zehir içeri girmesin diye burnu tıkıyor. Vücut kendini böyle koruyor.”

Minibüs şoförleri servis kiralayan üniversitelileri darp etti Yarı finalin ilk maçı: Aston Villa - Olympiakos Gonca Vuslateri anne oldu! Bebeğinin babası doğuma yetişemedi mi?
Sonraki Haber