Bu hayvanların düşmanlarının hiç şansı yok!

Denizin derinliklerinde veya yağmur ormanların uzak köşelerinde kendini saldırılardan korumak için farklı özelliklerini geliştirmiş olan binlerce hayvan var. Ama bu hayvanlardan en ürkütücü ve ilginç olanlarını sizler için derledik.

Gözünden kan fışkırtabilen boynuzlu Teksas kertenkelesi 

Boynuzlu Teksas Kertenkelesi oldukça korkunç görünümlü bir yaratıktır. Kahverengi, yapılı ve doğal kumlu ortamlarda mükemmel bir şekilde kamufle olabilen, dikenli bir vücuda sahiptir.

Üzerinde bulunan keskin dikenler ve boynuzlar saldırganlarını korkutamazsa, Teksas boynuzlu kertenkele, gözünden oldukça uzağa ulaşabilen bir miktar kan fışkırtır. 5 metreye kadar gidebilen bu kan akımı, yırtıcıların dikkatini dağıtı ve ona kaçma fırsatı tanır. Fakat bu savunmanın oldukça ağır da bir bedeli var! Kertenkele toplam kan miktarının 1/3'ünü bu sırada kaybedebilir.

Öte yandan bu kertenkelelerin soyu, insanların doğal alanlarını tahrip etmesi dolaysıyla giderek azalmakta! 

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Migros'tan bakım ürünlerinde %50'ye varan indirim fırsatları! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'ı solladı! İşte dünyanın en iyileri Yurt dışından telefon getirenler dikkat! Dursun Özbek'ten Galatasaray'a seçim bombası! Dünyaca ünlü yıldız...