Bu Besinler Kan Pıhtılaşmasına Yol Açıyor! Pıhtı Atmaması İçin Hayat Boyu Uzak Durun

Genetik olduğu bilinen ancak kötü yaşam tarzıyla da ortaya çıkan Kan Pıhtılaşması sizi sakat bırakabilir! Damarlarda kan pıhtısına neden olan besinlere karşı uyaran uzmanlar, hayat boyu uzak durmanız gerektiğini belirtiyor. İşte sizi pıhtı atmasına karşı koruyacak alternatifc besinler...

Halk arasında sıklıkla duyduğumuz kan pıhtısı ya pıhtı atması, kanın koyulaşıp küçük kan kümeleri haline gelmesini ifade ediyor. Vücudunuzda bir yerinizin kesilmesi kanın pıhtılaşamsını önleyebileceği gibi hayati tehlike riskini de minimuma indirir. Fakat bu durum akciğerler ya da kalp gibi organlarda meydana gelirse durum vahim olabilir.

Kan pıhtılaşmasını en aza indirgeyecek en önemli kriter sağlıklı beslenmedir. Uzmanlardan Doktor Justine Butler, "Damarlardaki kan pıhtıları (venöz tromboembolizmler veya VTE'ler) genellikle yaralanma, uzun süreli yatak istirahati veya uzun süreli hava yolculuğu ile ilişkilidir. Ancak araştırmalar, sağlıklı beslenmenin riski düşürmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Derin ven trombozu veya DVT, bir VTE türüdür ve derin bir damarda (genellikle bacaklarda) bir kan pıhtısı oluştuğunda ortaya çıkar. Pıhtı kopar ve akciğerlere giderse, pulmoner emboli adı verilen yaşamı tehdit eden bir durum olan kan akışını engelleyebilir. Genellikle teşhisi zor yapılan bu ciddi ama önlenebilir sorun, sakatlığa ve ölüme neden olabilir." diyor.

KAN PIHTILAŞMASINA NEDEN OLAN BESİNLERDEN UZAK DURUN!

Kırmızı ve işlenmiş et kan pıhtılaşmasına yol açan en tehlikeli besindir. Bunun yanısıra sigara, sağlıksız beslenme ve obezite de kanda pıhtı atmasına neden olur.

Kan Pıhtılaşması Nasıl Önlenir?

Sağlığınızı korumak ve pıhtılaşmanın önüne geçmek için bol meyve, sebze ile baklagilller tüketiminin artırılması öneriliyor. Öte yandan fındık veg tohum içeren diyetlere yönelmek de önemli.

Atardamarlarda meydana gelebilecek kan pıhtılaşması için B12 vitamini ve keten tohumu yağı da uzmanlar tarafından önerilen besinlerdir.

Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi! Ankara'da aranan 1158 kişi yakalandı CarrefourSA'dan kamp ve spor malzemelerinde uygun fiyatlı fırsatlar!
Sonraki Haber