Bu besini tüketenler, 10 yaş daha genç görünüyor: Kalp sağlığını da koruyor!

Besinlerin faydalarından haberdar olmak, daha sağlıklı beslenme noktasında fayda sağlıyor. Beslenme düzeninde kalp sağlığını koruma, gençleştirme etkisi sağlayan yiyeceklere yer vermek gerekiyor. Bu yiyeceklerin hangileri olduğu merak ediliyor. İşte detaylar…

Yaş geçtikçe maruz kalınan hastalıkların ve rahatsızlıkların sayısı artıyor. Aynı zamanda dış görünüşte de ciddi değişiklikler meydana gelebiliyor. Kendine iyi bakmayan bir birey, yaşından çok daha büyük görünebiliyor. Bu durum psikolojik açıdan olumsuz bir etki yaratıyor.

Beslenme düzeninde birtakım değişiklikler yaparak hem sağlığı hem de dış görünüşü korumak mümkün oluyor. Bilim adamları yaptıkları çalışmalar neticesinde hangi besinlerin daha yüksek fayda sağlayacağını tespit ediyor. Bilim adamlarının yaptığı çalışmalar, bazı besinlerin kalp sağlığı noktasında ciddi faydalar sağladığını gösteriyor.

OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ İÇEREN BESİNLER

Kalp sağlığını koruyan en önemli bileşenlerden biri omega 3 yağ asitleri olarak biliniyor. Bu asitler balıkta bulunuyor. Aynı zamanda ceviz, chia tohumu gibi besinlerde de omega 3 yağ asitleri bulunuyor.

Omega 3 yağ asitleri sayesinde kalp sağlığını korumak mümkün oluyor. Aynı zamanda kalp krizi riski de azalıyor. Bu asitlerin sadece kalp için değil beyin için de faydaları bulunuyor. Beyin fonksiyonları daha güçlü hale geliyor. Aynı zamanda hafıza da daha güçlü hale geliyor.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Yeşil yapraklı sebzeler kalp sağlığına ciddi anlamda faydalar sunuyor. Yeşil yapraklı sebzelerin içerisinde bulunan A, C, E vitaminleri ise yaşlanmanın olumsuz etkilerini azaltıyor.

Ispanak, roka, marul, pazı gibi sebzeleri tüketerek bu faydalardan yararlanmak mümkün oluyor.

KIRMIZI MEYVELER

Kırmızı meyveler hem yaşlanmayı önlüyor hem de kalp sağlığını koruyor. Çilek, ahududu, yaban mersini gibi meyveleri düzenli olarak tüketerek bu faydalardan yararlanmak mümkündür.

Bu meyvelerin içerisinde antioksidanlar yer alıyor. Aynı zamanda C vitamini de meyvelerin içerisinde yer alıyor.

KURUYEMİŞLER

Badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişleri beslenme düzenine ekleyerek daha sağlıklı olunabilir. Kuruyemişlerin içerisinde doymamış yağ asitleri, lif ve protein bulunuyor.

Ancak kuruyemişlerin tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekiyor.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber