Boykot edilmişti! Starbucks Türkiye el değiştiriyor! Yeni sahibi belli oldu...

Starbucks Türkiye için satış kararı açıklandı. Kahve devi firma Starbucks dünyanın pek çok yerinde boykot edildi. Starbucks Türkiye'nin yeni sahibi kim oldu? İşte, kahve deyince akla ilk gelen Starbucks firması hakkında tüm detaylar...

Türkiye’de boykot edilen zincirlerini Kuveytli AlShaya Group’un işlettiği Starbucks Türkiye’nin hisseleri satışa çıktı. Peki, Amerikan kahve zincirini kim satın aldı?

AZINLIK HİSSELERİNİ SATIN ALMAK İÇİN GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

ABD'li özel sermaye şirketi olan Apollo Global Management; Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya Starbucks'ın azınlık hissesini satın almak için görüşmelere başladığı ortaya çıktı.

Azınlık hisse listesinde bulunan Türkiye zincirlerini Kuveytli AlShaya Group’un Starbucks Türkiye’nin ise yaklaşık yüzde 30’luk hissesinin satılacağı düşünülüyor.

Kaynaklardan edinilen bilgiler doğrultusunda, daha önce hisse satın almak için kısa listeye alınan Suudi Arabistan'ın servet fonu Kamu Yatırım Fonu'nun da hâlâ görüşmelerde yer aldığı bilgilerine ulaşılırken Starbucks birimi, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Azarbaycan ve Kuzey Afrika’da 13 ülkede 2000 satış noktasını işletiyor.

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar ne kadar yükselecek? Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı Benzine ve motorine indirim geliyor! Batuhan Karadeniz'den şok sözler: "Fener Sami Yen'e nasıl gelecek?"