'Borsaya operasyon çekildi, dolara yönlendirmek istiyorlar. Süreç ekonomik göstergeyle açıklanamaz'

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına” programının yeni bölümünde, Türkiye'nin yerli savunma, havacılık ve uzay sanayii projelerindeki son gelişmeleri, asgari ücrete yapılan yüzde 50.5 zammı, Merkez Bankası'nın yılın son faiz kararını, döviz kurlarındaki yükselişin perde arkasını, ekonomiye borsa üzerinden yapılan saldırıyı, HDP’li firari Osman Baydemir'i katıldığı televizyon programında eleştirilen Nedim Şener'in ifadeye çağırılmasını ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜSİAD çıkışını konuştu.

"BUNDAN BİR ŞEY ÇIKMAZ AMA HUKUKUN GELDİĞİ SEVİYEYE BAKIN"

Nedim Şener, "İnsanları katleden bir örgütün siyasi ayağı başka hiçbir ülkede böyle konuşamaz. Dilekçeye Ankara'daki ev adresini yazmış, bu yurt dışında kaçak değil miydi? Adresine polis gönderilip bir bakılsa. Bundan bir şey çıkmaz ama hukukun geldiği seviyeye bakın. Meclis kürsüsünden namus ve şeref sözü verdiysen, 'Kürdistan' ifadesini kullanamazsın.

"KILIÇDAROĞLU SİYASETEN BİR HAREKET YARATMAYA ÇALIŞIYOR"

Kılıçdaroğlu siyaseten bir hareket yaratmaya çalışıyor. Mersin mitingi, TÜİK, TÜSİAD bunların göstergesidir. Faizin düşüşünün üretimi arttırması, bunun dövizi etkilemesi ve enflasyon önemli. Bu aradaki bağlantının sıkı kurulması lazım. Onun yolu da döviz girişi artışı. Kılıçdaroğlu'nun TÜSİAD ile konuşmasını çarpıtabilmesine karşı TÜSİAD Başkanı kamuoyuna açıklamalarda bulunmak durumunda kaldı." ifadelerini kullandı.

"BORSAYA OPERASYONU YURT DIŞINDAN ÇEKİYORLAR"

Mete Yarar, "Dün borsada da bir operasyon çekildi. Dolara girmeyip, borsada kalmak isteyenlere darbe vurup dolara yönlendirmek isteyen bir grup var. Operasyonu yurt dışından çekiyorlar, şirketler üzerinden alıyorlar. Yaşanan sürecin okuması yalnızca ekonomik göstergelerle açıklanamayacak bir boyutta." şeklinde belirtti.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Selçuk Bayraktar HÜRKUŞ ile uçtu! "Rabıtayı bozdular, beni cemaatten kovdular, hakkımı haram ediyorum!" Saadet Partisi'nde yeni dönem! Karamollaoğlu görevinden ayrılıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz! Sezgin Baran Korkmaz'dan X sohbet odasında dikkat çeken açıklamalar "Dünyaya yeniden gelsem İlahiyat okumam"