Borsanın bayramı başlıyor

Piyasa uzmanları Ramazan Bayramı sonrası borsanın rekor kıracağını iddia ediyor. Bunda birçok etken biraraya geldi. Bir kere yabancı fonların ilgisi yükseliyor. Merkez Bankası rezervleri artıyor. Dolar 40 lira olacak diye parasını dövize yatıranlar hüsrana uğradığı için buradan çözülen para ya mevduata ya da borsaya gidecek.

Geride bıraktığımız haftada dolar karşısında %1’in üzerinde değer kazanarak gelişmekte olan ülke para birimleri ortalamasına kıyasla kuvvetli bir performans sergileyen TL yeni haftaya yatay bir görünümle başlayarak ılımlı seyrini korudu. Özellikle faiz desteği TL’nin cazibesini artırırken dövize yönelimi ise önemli ölçüde limitlemiş görünüyor. Her ne kadar yıl sonunda USD/TL’nin 40 lirayı aşabileceğine yönelik tahminlerde şimdilik anlamlı bir değişim göze çarpmıyor olsa da TL’nin reel olarak değer kazanma olasılığının yüksek olduğunun altını çizmek gerekir. TCMB’nin rezervlerinin önümüzdeki aylarda artması ise TL’nin görünümünü güçlendiren bir zemin yaratabilir. Merkez Bankası rezervleri geçen hafta 8 milyar dolara yakın arttı. Makroekonomik veri tarafında günün tek önemli konu başlığı Şubat ayı sanayi üretimi rakamıydı. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi yıllık bazda %11,5 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre %3.2 arttı.

Dünyanın en hızlı savaş uçakları belli oldu! Şampiyonluğa koşan Galatasaray'da ayrılık çanları çalıyor! Migros'tan bakım ürünlerinde %50'ye varan indirim fırsatları! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'ı solladı! İşte dünyanın en iyileri Yurt dışından telefon getirenler dikkat!