Borsada 9400 aşılırsa yeni hikayeler yazılır

Merkez Bankası’nın geçen haftaki toplantısında enflasyonu kontrol altına almaya odaklı para politikasına kararlı şekilde bağlı kalması TL varlıklar açısından destekleyici bir zemin yaratmıştı. Bu kapsamda Paskalya tatili öncesinde yurt dışı piyasalar durgun bir eğilim ortaya koyarken Borsa İstanbul’un haftaya yukarı yönlü eğilimini ileri taşıma isteği ile başladı. İşte detaylar...

Merkez Bankası’nın geçen haftaki toplantısında enflasyonu kontrol altına almaya odaklı para politikasına kararlı şekilde bağlı kalması TL varlıklar açısından destekleyici bir zemin yaratmıştı. Bu kapsamda Paskalya tatili öncesinde yurt dışı piyasalar durgun bir eğilim ortaya koyarken Borsa İstanbul’un haftaya yukarı yönlü eğilimini ileri taşıma isteği ile başladı. Ancak gerek kritik teknik seviyelerin (9400) aşılamaması gerekse yaklaşan yerel seçimler öncesinde yatırımcıların yükselişleri kâr satışı olarak değerlendirmeyi tercih etmesi piyasalara yüksek volatilite olarak yansıyor. Bu noktada günün ilk yarısında %2,5’e yakın artıya ulaşan BIST-100 endeksi günün sonunda ise %0,9 oranında eksiyi gördü. Diğer taraftan gün boyu yatırımcıların daha çok BIST-30 hisselerine yönelmesi dikkat çekti. Kaldı ki günün sonunda da BIST-100 endeksi %0,9 oranında değer kaybederken BIST100-30’daki değer kaybı ise %1,4 oldu. Ünlü&Co’nun analizinde “Dolayısıyla zaman zaman artan iyimserliğe rağmen genele yayılan kuvvetli bir trend değişiminden söz etmek güç.” denildi.

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları Galatasaray'ın Fenerbahçe 11'i belli oldu! Abdülkerim Bardakcı şoku... Arda Turan'ın Süper Lig'den ilk iki transferi belli oldu İmamoğlu, uçak kiralayıp 45 gazeteciyi Roma'ya götürdü! Fenerbahçe'nin derbi ilk 11'i belli oldu! Edin Dzeko için şok karar... Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler!