Bomba iddia: İmamoğlu'nun Olay TV'si kapatılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "perde arkasındaki sahibi olduğu" öne sürülen Olay TV’nin kapatılacağı iddia edildi. Sürpriz şekilde 25 Aralık'ta yayın hayatını sonlandıracağı öne sürülen kanalın kağıt üzerindeki patronu Cavit Çağlar ise medya dünyasına bomba gibi düşen bu iddiaya kaçamak yanıt verdi. Bilindiği gibi kanal kısa süre önce ulusal yayına başlamış ve hem yönetiminde, hem de ekran önünde Ekrem İmamoğlu'na yakın isimler görevlendirilmişti...

Bursa merkezli yerel bir televizyon kanalı olarak 1 Kasım 2019’da yayın hayatına son veren Olay TV, Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna, İBB'deki görevinden ayrılan Süleyman Sarılar’ın oturması ile birlikte İstanbul merkezli olarak tekrar yayın hayatına başladı.

Kısa süre önce güçlü kadrosuyla izleyicilerle buluşan kanal hakkında bugün sürpriz bir iddia ortaya atıldı. CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun perde arkasındaki patronu olduğu belirtilen ve İmamoğlu'nun "A takımı" tarafından yönetilen kanalın, kapatılacağı iddia edildi.

Kanalın kağıt üzerindeki sahibi Cavit Çağlar ise, yayın hayatına kısa bir süre önce başlayan Olay TV'nin kapatılacağı yönündeki sorulara net yanıt vermekten kaçındı. Ancak iddiayı inkar da etmedi.

HDP'YE VERİLEN DESTEKTEN RAHATSIZ

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre; Çağlar bir süredir, yayın politikasından ve kadroya alınan bazı isimlerden rahatsız oldu. Çağlar'ın kanalı kapatma kararı almasının ardında yatan en büyük nedenin ise, kanalın editoryal yönetiminin "HDP'ye destek veren yayın çizgisi" olduğu öne sürüldü.

ÇAĞLAR ARADAN ÇEKİLECEK

Öte yandan İmamoğlu, bir süre önce, İBB'nin açık hava reklamlarını eski dostu Ahmet Köksal'a ait Advercity isimli şirkete vermişti.

Trabzonlu olan tekstilci Ahmet Köksal ile kardeşi Hüseyin Köksal Olay TV'nin de ortakları arasında.

Yine iddialara göre, Çağlar Olay TV'nin isim hakkını ve lisansını Köksal Kardeşlere satıp ortaklıktan çıkmak istiyor. Bu geçiş döneminde ise yayınlarına bir süre ara verilen kanalın, ortaklık yapısı yeniden inşa edilince tekrar yayına başlayacağı belirtiliyor..

Erden Timur, Galatasaray'ın yeni yönetim listesinde yer alacak mı? ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! İrfan Can Kahveci'ye Fransa'dan sürpriz talip!
Sonraki Haber