‘Bizim tercihimiz Kılıçdaroğlu’dan yana’

6’lı masanın yedinci ayağı HDP’nin gelecek seçimlere ilişkin adayı belli oldu. Gazeteci Saymaz, HDP’li Ahmet Türk’ün, “Bizim tercihimiz Kılıçdaroğlu’dan yana” dediğini söyledi.

CHP’nin fondaş medyası Halk TV’ye çıkan İsmail Saymaz, 6’lı masanın adayına ilişkin iddialarda bulundu.

Saymaz, iktidarda 'Kılıçdaroğlu kazanamaz' yanılgısı olduğunu dile getirerek HDP’ye hiç oy vermemiş seçmenlerin Kılıçdaroğlu’na oy verebileceğini savundu.

Sahadan bu yönde bilgiler edindiğini söyleyen Saymaz, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tartışmalı ABD gezisi sırasında havaalanında HDP'li Ahmet Türk ile karşılaşmalarını anlattı.

‘TERCİHİMİZ KILIÇDAROĞLU’DAN YANA’

Saymaz, Türk ile Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda kısa bir sohbet gerçekleştirdiklerini aktararak, "ABD’ye gittiğimiz gün havalimanında Ahmet Türk ile karşılaştık. Bizim tercihimiz Kılıçdaroğlu’ndan yana dedi. Tereddütsüz dedi bunu. O olursa ona oy vermeyi düşünüyoruz dedi." ifadelerini kullandı.

AKŞENER’İN HOŞUNA GİTMEYECEK

Türk’ün Kılıçdaroğlu’nun adaylığını tasdikler ifadeleri, her fırsatta gönlündeki adayın Ekrem İmamoğlu olduğunu belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in keyfini kaçıracak. 

Akşener, geçtiğimiz günlerde Gümüşhane’de İBB’nin düzenlediği programa İmamoğlu ile katılmıştı. 

Buradan Sivas’a geçen İmamoğlu ise kendisiyle aynı ilde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmemiş, bu durum ise dikkatlerden kaçmamıştı.

Survivor All Star'da gecenin kazananı kim olacak? Yeni takımlar nasıl? Hemşire Selen Bilgin'in şüpheli ölümü: Doktor sevgili iddiası! Ali Koç'tan başkanlık başvurusu: İmzaları teslim etti!
Sonraki Haber