Bir okul için 25 milyon nasıl istenir?

CHP'de bitmek bilmeyen skandallara bir yenisi daha eklendi. 'Çete' tartışmasının ardından Türkiye, şimdi de 'rüşvet' konusuyla çalkalanıyor. CHP'li eski milletvekili Sinan Aygün'ün rüşvet almakla suçladığı CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 25 milyonu okul için istediklerini iddia ederken Aygün, "Cahil adam, sen 25 milyonu nereden biliyorsun? Bu okulun maliyeti 6-7 milyon liradır." ifadelerini kullandı.

Ankara’daki TOGO Kuleleri mühürlenince Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve meclis üyelerini kendisinden rüşvet istemekle suçlayan eski CHP milletvekili Sinan Aygün düzenlediği basın toplantısında iddialarını tekrarladı.

Sinan Aygün, CHP'li bazı meclis üyelerinin kendisini belediyeye çağırdığını ve rüşvet istediklerini ileri sürdü.

Mansur Yavaş ise o paranın okul için istendiğini iddia etti. Yavaş'a cevap veren Aygün, şu ifadeleri kullandı:

"Yavaş diyor ki, ‘Biz 25 milyonu okul için istedik.’ Cahil adam, sen 25 milyonu nereden biliyorsun? Bu okulun maliyeti 6-7 milyon liradır. Asgari maliyeti arsa dahil 7 milyon. Belediye Meclis üyesi Berkay Gökçınar, sen hangi sıfatla benle konuşuyorsun? Beni perşembe günü belediyeye çağırdılar. Grup odasına girdik 8 meclis üyesi. ‘Abi ne vereceksin?’ dediler. ‘Sizde hiç mi korku yok. Benle bu konuyu nasıl konuşursunuz?’ dediler. Niye para istiyorsunuz, istinata müracaat etmek için. Orada şüphelendim. Benle bu pazarlık yapılıyor, hukuk müşaviri, imar müşaviri yok. ‘Burasının ruhsatı iptal olursa belediye olarak tazminat öderiz’ dedi birisi. Bu Mansur’dan Ankara’nın çekeceği var.

"28 DAKİKADA NE OLDU?"

Adamlar birden fazla kez girip çıkıyor buraya. ‘Yapmayın istinafa taşıyın’ diyorum. ‘Ruhsatım iptal olursa siz kaybetmiş oluyorsunuz, ruhsatı sizden aldım’ diyorum. Mansur Yavaş’a, özel kalemine dilekçe veriyorum. Durdular durdular 17.00’de süre bitiyor. 16.57’de UYAP’a istinaf başvurusu yaptılar. 17.25’te geri çekme dilekçesi veriyorlar. 28 dakikada ne oldu? Birisi diyor ki Sinan Aygün’ün kardeşi çağırdı da gittik diyor. Yalan. Birisi de Mansur Yavaş görevlendirdi diyor. Berkay Gökçınar ‘Okulu sordum’ diyor. ‘Kaç para bir okul?’ diyor. ‘Abi ben bilmiyorum’ diyor. 25 milyonu ben ne yapacağım? Götürüp belediyeye mi vereceğim bavulla?"

BU OKULUN PROJESİ YOK MU?

Kamuoyu bu kadar konuşulan 25 milyonluk okulun projesini görmek istiyor. Biz de SuperHaber olarak Mansur Yavaş ile Sinan Aygün'e şu soruları soruyoruz:

-Bu ne okulu ve projenin maliyet hesabı yok mu?
-Bu işler belediyede maliyet hesapsız mı yapılıyor?
-25 Milyon rakamı ne için ve nasıl belirlendi?

Türk Telekom’dan SPK onayı açıklaması "Fenerbahçe Galatasaray maçına U19 ile çıksın, sahadan çekilsin" Sigaraya bir zam daha!
Sonraki Haber