Bir kent daha karantinaya alındı

Koronavirüs salgının başladığı yer olarak kabul edilen Çin'de yakın zamana kadar esen olumlu rüzgar terse dönüyor. Kitlesel kutlamalar yaparak salgını bertaraf ettiğini ilan eden 1,5 milyar nüfuslu ülkenin her yerinde tedbirler yeniden artırılmaya başlandı. Dün iki kent karantina altına alınmıştı. Bugün de 5 milyona yakın nüfusa sahip Langfang kenti dış dünyadan izole edildi. Daily Mail'in haberine göre, insanlarda salgında yeni dalga paniği baş göstermiş durumda.

Salgının kitlesel boyutlara ulaştığı ilk ülke Çin'di. Zaten koronavirüsün kaynağı olarak görülen Çin'in Wuhan kenti dış dünyaya kapatılmış, ülke genelinde sıkı tedbirler alınmış ve vaka ile vefat sayıları inanılmaz rakamlarda tutulmuştu.

Üstelik dünya virüsün elinde adeta kırılırken Çin salgını alt ettiğini kitlesel eğlenceler düzenleyerek ilan etti.

Ancak gelen son haberler bahar havasının bittiğini gösteriyor.

Dün ülkede iki kent ve kırsal bir bölge karantinaya alınmıştı.

Bu kez de Hebei eyaletinine bağlı olan 4,9 milyon kişinin yaşadığı Langfang kenti 7 gün süreyle dış dünyadan izole edildi.

"Dursun Özbek'ten Erden Timur'a karalama kampanyası başladı" Hakmar'a tabaklık ve sürahi setleri geliyor! Gratis'lerde çılgın Mayıs indirimleri başladı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları