Bir dönemin parlak siyasi ismiydi

Eski Başbakan ve Anavatan Partisi'nin Genel Başkanlarından Mesut Yılmaz 73 yaşında hayatını kaybetti. Rize'de siyasi hayatı başlayan Yılmaz, Türk siyasetine damga vuran isimlerle birlikte 10 yıldan fazla görev yaptı. Turgut Özal'ın kurduğu Anavatan Partisi'nin başında Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlerini yürüttü. Siyaseti bıraktıktan sonra büyük oğlu Yavuz Yılmaz'ı trajik bir şekilde kaybetti. Geçen yıl ise Mesut Yılmaz'ın kansere yakalandığı ortaya çıktı.

İşte Mesut Yılmaz'ın siyasi hayatı ve kariyeri...

6 Kasım 1947 tarihinde İstanbul'da doğdu. Ortaöğretimine Avusturya Lisesi'nde başladı ve İstanbul Erkek Lisesi'nde bitirdi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü'nden mezun oldu. 1972-1974 yılları arasında Almanya'nın Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde yüksek lisans çalışması yaptı. 1975-1983 yılları arasında kimya, tekstil ve ulaştırma sektörlerinde, çeşitli özel şirketlerde yönetici olarak görev aldı.

UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi! En büyük katkı Fenerbahçe'den Türkiye'nin İsrail kararı sonrası Tel Aviv yönetimi harekete geçti! Meteoroloji'den 15 il için sarı kodlu uyarı geldi! Tedbirinizi alın... COVID-19 aşısıyla ilgili endişelendiren açıklama! Survivor All Star'da heyecan ve eğlence bir arada! O illerde kuvvetli yağış ve rüzgara dikkat!