Bilim tarihinin tüyler ürperten deneyi!

Davranış psikolojisi kuramının kurucularından John Broadus Watson, etik kuralları hiçe sayarak 8 aylık Albert isimli bebeğin üzerinde korkunç bir deney uyguladı. Bu deney Küçük Albert üzerinde korkunç travmalara yol açmıştır.

Amerikalı Psikolog Watson ve asistanı Rosalie Rayner, yapılacak deney için çalıştıkları John Hopkins hastanesi kreşinde oynayan çocukları uzaktan izlemeye başlarlar.

Pavlov’un hayvanlar üzerinde uyguladığı klasik koşullanmanın insanlar üzerindeki etkisini ölçmek için daha doğrudan ve kesin yanıtlar veren testler yapmaları gerekmektedir. Böyle bir testte kullanabilecekleri küçük bir deneğe ve bu tür bir çalışmaya izin verebilecek bir aileye ihtiyaçları vardır. Küçük Albert’tan ve geçimlerini sağlamak için sütünü satan annesinden haberdar olduklarında geriye sadece anneye para teklif etmek kalır. Eğer anne bu teklifi kabul ederse küçük Albert, o tarihten bu yana etik dışı olarak kabul edilen bir deneyin parçası olacaktır.

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi? Doların sonu yakın Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi torbası belli oldu 5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı!