Biden hem Ukrayna’yı hem de Rusya’yı destekliyor

Türkiye’nin Rusya politikasını eleştiren ve bundan vazgeçirmeye çalışan ABD’nin, Rusya’yı desteklediği iddia edildi.

ABD eski Büyükelçisi Grenell, Biden yönetiminin Ukrayna savaşının her iki tarafını da finanse ettiğini söyledi.

ABD Ulusal İstihbarat Eski Başkan Vekili Ric Grenell Pazartesi günü Biden yönetimini Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının her iki tarafını da finanse etmekle suçladı.

Grenell, John Solomon Reports podcast'inde, "Yönetim, "her türlü yabancı ülkeyi, dış savaşı, yabancı karışıklığı finanse ediyor. Ve [yetkililer] meydana gelen stratejik gafları gerçekten görmüyorlar" dedi.

"Ve bence çoğu Amerikalı, Ukrayna'ya neden 19 milyar dolar koyduğumuzun çok açık nedenini anlamakta zorlanıyor."

Grenell, ABD'nin Rusya'yı finanse ettiğini, çünkü Rusya'ya insansız hava araçları saldırıları için ekipman sağlayan İran'la finansal anlaşmaları olduğunu iddia ettiği bir tweet attı: "Biden Yönetimi, İran Rejimi ile milyarlarca dolar vermek için müzakere ederken Ukrayna'ya 19 milyar dolar veriyor - İran Rusya'ya Ukrayna'ya saldırması için insansız hava araçları sağlıyor" dedi. "

Grenell, görünüşe göre, İran'ın nükleer silah geliştirme programını frenlemek için ABD liderliğindeki bir anlaşmaya girmesinin - ya da eski Başkan Trump'ın sona erdiği 2015 anlaşmasına yeniden girmesinin - ekonomik yaptırımlarda daha fazla olmasa da milyonların hafifletilmesine yol açacağını savunuyor.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın "İran'la müzakere ettiğini, nükleer meselelerini kontrol etmeleri için onlara her türlü hediyeyi vaat ettiğini, bunun nükleer meselelerini kontrol etmediğini iddia ediyorum, ancak bu onları terörist yollarına devam etmeye teşvik ediyor.

"Aynı zamanda Ukrayna'yı finanse ediyorlar ve şimdi İran'ın insansız hava araçlarını Ukrayna'ya gönderdiğini görüyoruz."

Ayrıca yönetimin "kelimenin tam anlamıyla savaşın her iki tarafında olduğunu" söyledi. Şimdi Ukrayna'da, Ruslara tedarik eden İranlılarla çalışıyoruz ve Ukraynalılara para veriyoruz. Bu çok çirkin."

Eski büyükelçi, Washington'daki yolsuzluk nedeniyle bunun kendisini şaşırtmadığını söylüyor.

Grenell, "Washington için bu, tüm bu büyük müteahhitlerin daha fazla para kazanması, bir savaşın devam etmesi ve tüm bu karmaşayı finanse etmeye devam etmeleri anlamına geliyor" dedi.

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber