Beypazarı sodanın içinde ne var? Beypazarı soda besin değerleri! Beypazarı soda içindeki mineraller!

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi, Beypazarı marka sodalarda aşırı bor seviyeleri tespit ederek tüketicilere sağlık riski uyarısında bulundu. Bu uyarıların ardından Beypazarı sodaların içinde neler olduğu konusu gündeme geldi. Peki, Beypazarı sodanın içinde ne var, sağlıklı mı, Beypazarı soda besin değerleri! Beypazarı soda içindeki mineraller!

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi, Beypazarı marka sodalarda yüksek bor seviyeleri tespit etti ve tüketicileri sağlık risklerine karşı uyardı. Bu uyarılar sonrasında Beypazarı sodanın içeriği ve sağlıklı olup olmadığı merak konusu oldu. Peki, Beypazarı soda nedir, besin değerleri ne ve içinde hangi mineraller var? İşte, Beypazarı soda besin değerleri!

BEYPAZARI SODA SAĞLIKLI MI?

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi, aşırı borun uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, özellikle fetal gelişim ve doğurganlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini vurguladı. Tüketicilere Beypazarı sodalarını tüketmemeleri tavsiye edilirken, ürünün İsviçre'deki dağıtımcısı BAK-SAN GmbH'nin derhal satıştan çekildiği ve geri çağırma işlemlerine başladığı bildirildi.

Kamuoyu uyarısında, Beypazarı sodalarının tüketiminin ciddi sağlık riskleri taşıdığı belirtilirken, tüketicilerin dikkatli olmaları istendi. Bu gelişme, gıda güvenliği konusunda önlemlerin sıkı bir şekilde takip edilmesi gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu.

BEYPAZARI SODA İÇİNDE NE VAR?

Beypazarı soda mineral ve besin değerleri:

Kalsiyum: 205,867 mg/l

Magnezyum: 124,588 mg/l

Potasyum: 26,005 mg/l

Demir: 0,008 mg/l

Sodyum: 138,181 mg/l

Sülfat: 176,11 mg/l

Florür: 0,64 mg/l

Silikat: 48,21 mg/l

Klorür: 21,94 mg/l

Bikarbonat: 1433,5 mg/l

Galatasaray taraftarından derbiye özel hazırlık! Görsel şölen... Murat Boz, Tuba Büyüküstün ile aşk yaşadı mı? Merkez faizde ne karar alacak?
Sonraki Haber