Sörloth'u isteyen Beşiktaş'a limit müjdesi

Beşiktaş'ta yeni sezon çalışmaları yeni teknik direktör Valerien Ismael'in istekleri doğrultusunda sürüyor. Trabzonspor ile Süper Lig'de gol kralı olan Alexander Sorloth'u kadrosuna katmak isteyen Beşiktaş'ın elini rahatlattı.

Bu sezon Michy Batshuayi'den umduğunu bulamayan Beşiktaş gelecek sezona güçlü bir santrafor ile girmek istiyor. Siyah-Beyazlıların transferde ilk yöneleceği ismin Sörloth olacağı iddia edildi.

TRT Spor'un haberine göre Beşiktaş, gelecek sezon Batshuayi'nin yerini Trabzonspor formasıyla 2019-202 sezonunu gol kralı olarak tamamlayan Sörloth'u transfer etmek istiyor

ÖNCELİK TRABZONSPOR'DA

Sörloth'un Türkiye'ye transferindeki öncelik ise Karadeniz temsilcisinde. Bonservisi Leipzig’te bulunan Norveçli golcü, sezonu Real Sociedad’ta kiralık olarak geçiriyor.

İspanyol ekibinin 17 milyon Euroluk satın alma opsiyonunu kullanmak istemediği ifade ediliyor. Leipzig de 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan Sörloth'u kadrosunda tutmayı düşünmüyor.

İLK SEÇENEK KİRALAMAK, BONSERVİS İHTİMALİ ZOR

Beşiktaş, Alman ekibinin bonservisiyle göndermek istediği 26 yaşındaki futbolcu için tüm şartları zorlayacak. Yönetimin önceliği Sorlöth’u kiralamak. Şartlar uygun olursa Norveçli golcünün bonservisini almak isteyen Beşiktaş'a UEFA'dan müjde geldi. UEFA kulüplerin elde ettiği gelirlerin % 70’ini harcayabileceğini açıkladı.

FİNANSAL FAIR PLAY KURALI DEĞİŞTİ

Kabul edilebilir sapma üç yılda 30 milyon Euro'dan üç yılda 60 milyon Euro'ya yükselirken, işlemlerin gerçeğe uygun değerini sağlama, kulüplerin bilançosunu iyileştirme ve borçları azaltma gereksinimleri önemli ölçüde güçlendirildi.

Yeni düzenlemelerdeki en büyük yenilik, oyuncu ücretleri ve transfer maliyetleriyle ilgili olarak daha iyi maliyet kontrolü getirmek için bir kadro maliyeti kuralının getirilmesi oldu.

Yönetmelik, ücretler, transferler ve menajer ücretleri için yapılan harcamaları kulüp gelirinin %70'i ile sınırlandırıyordu. UEFA, yeni düzenlemeyle kulüplerin elde ettiği gelirlerin % 70’ini harcayabileceğini açıkladı.

Merkez Bankası rezervleri nisanda 22 milyar dolar arttı PKK'ya çok ağır darbe! 32 terörist öldürüldü Bakan Tekin'den yeni müfredat açıklaması
Sonraki Haber