Beklenen dizi Mehmetçik: Kut'ül Amare için nefesler tutuldu!

TRT'nin iddialı yapımlarından biri olmaya aday Mehmetçik Kut'ül Amare bu akşam izleyici karşısına çıkıyor. Merakla beklenen dizi konusu ve oyuncu kadrosuyla bile izleyicileri heyecanlandırmayı başardı.

'Diriliş: Ertuğrul' ve 'Payitaht Abdülhamid' gibi dizileri ile tarihi yapımlarda dünya standartlarının bile üzerine çıkan TRT, bugünden itibaren 'Mehmetçik: Kut-ül Amare' adlı yeni dizisiyle izleyicinin karşısına çıkacak.

Dizide; vatanı için her türlü fedakarlığı göze alan Osmanlı Devleti'nin efsanevi komutanlarından Süleyman Askeri'nin komuta ettiği Osmancık Taburu ve dizinin ana karakterlerinden 'Mehmet'in silah arkadaşlarıyla birlikte, zorlu Irak coğrafyasında İngilizler'e karşı verdikleri destansı mücadeleleri ve kahramanlıkları konu ediliyor.

"UZUN ZAMANDIR ÇALIŞTIĞIMIZ BİR PROJE"

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, yeni dizi “Mehmetçik Kut’ül Amare” hakkında “Muhteşem bir kahramanlık destanını anlatan ‘Mehmetçik Kut’ül Amare’ dizisi, üzerinde uzun zamandır çalıştığımız bir proje. Bu dizinin beğenileceğine ve çok konuşulacağına inancım tam” diyen Eren, dizinin yurtdışına da satılacağını açıkladı: “Mehmetçik Kut’ül Amare’nin sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da önemli bir başarı kazanacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

RİVA’DA DEV PLATO

Dizi için İstanbul-Riva’da büyük bir film platosu kurulduğunu belirten İbrahim Eren, “Irak’ın Kut şehri neredeyse yeniden inşa edildi. Bu dev plato dışında; İstanbul, İzmir ve başka şehirlerdeki tarihi mekânlarda da çalışıldı. Dizi için binlerce çadır, tüfek, silah ve mühimmat üretildi” ifadelerini kullandı.
Eren, “Mehmetçik” serisinin devam edeceğini de duyurdu:

“Kut’ül Amare ile başladığımız Mehmetçik serisiyle, I. Dünya Savaşı süresince yaşanan bize ait diğer kahramanlık öykülerini de ekrana taşıyacağız.”

OYUNCULARA 6 AY ASKERİ EĞİTİM

“Mehmetçik Kut’ül Amare”, Süleyman Askeri’nin komuta ettiği Osmancık Taburu ve dizinin ana karakterlerinden Mehmet’in silah arkadaşlarıyla birlikte, zorlu Irak coğrafyasında İngilizlere karşı verdikleri mücadeleyi ekrana taşıyacak.

Yapımcılığını Bozdağ Film’in, yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan’ın üstlendiği, Kaan Taşaner, İsmail Ege Şaşmaz, İlker Aksum, Gamze Özçelik, Eva Dedova ve Serdar Gökhan’ın rol aldığı dizi, yayın hayatına 18 Ocak’ta başlayacak.

Dizinin oyuncuları 6 ay boyunca askeri eğitim aldı. Ekip at binme, çarpışma ve çöl şartlarında mücadele gibi Osmanlı askerlerinin aldığı eğitimlere tabi tutuldu.

İstanbul'da 1 Mayıs için toplu taşımaya kısıtlama getirildi! Motorine indirim geldi, benzine indirim gelecek mi? İzmir'de bugün hava nasıl olacak?
Sonraki Haber