BDDK kredi kullanılmasına yeni kısıtlamalar getirdi

Bankalar ana sermayeleri kadar kredi kullandıracak. Mevcut uygulamada, bankalar ana sermayesinin çok üzerinde kredi verebiliyordu. İşte detaylar...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan açıklamaya göre, "Risk Gruplarının Belirlenmesine ve Kredi Sınırlarına İlişkin Yönetmelik" ile bu kapsamda gözden geçirilen Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik'in, Türkiye'nin G20 taahhütleri kapsamında bankacılık mevzuatının Basel III standartlarına tam uyumunu sağlamak amacıyla Basel Bankacılık Denetim Komitesi tarafından yayımlanan “Supervisory framework for measuring and controlling large exposures” standardına ilişkin olarak hazırlandığı belirtildi.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi! Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın ve Ahmet Türk'ün cezası belli oldu! Güzel oyuncu Hande Erçel güzelliği ve kırmızı elbisesi ile büyüledi... Cinsellik paylaşımları yapan fenomene yarım milyondan fazla ceza! Motokurye Ata Emre Akman'ın katilinin ifadesi pes dedirtti!