Bayramda 11 maddeye dikkat

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü uzman diyetisyenleri “Ramazan Bayramı’nda beslenme” adlı bir çalışma hazırlandı. Yarın başlayacak ramazan bayramında vatandaşlar şeker, çikolata, özellikle hamur işleri (baklava, börek vb.) gibi gıdaların tüketimi kon usunuda uyarıldı.

Çalışmada, “Ramazanda gün içinde besin tüketmemeye alışmışken bayramda birdenbire bu gıdaların sık ve çok tüketilmesi sindirim sistemi problemlerine ve kan şekerinin hızlı yükselmesine sebep olarak çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir.Bu nedenle bayram süresince besin tüketimine dikkat edilmeli, aşırıya kaçılmamalı, yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri unutulmamalı” vurgulaması yapıldı.

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi? Doların sonu yakın Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi torbası belli oldu CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe'de son 4 maçına çıkıyor! İşte yeni sol bek