Bayern Münih derbide Borussia Dortmund'u perişan etti

Bundesliga'nın 24. haftasında oynanan Bayern Münih-Borussia Dortmund derbisini Bayern 4-2 kazandı. İlk 9 dakikada Haaland'dan 2 gol yiyen son şampiyon, Lewandowski'nin hat-trick yaptığı maçta uzun yıllar unutulmayacak bir geri dönüşe imza attı.

Bundesliga'da bu sezon RB Leipzig'le şampiyonluk mücadelesi veren Bayern Münih, ezeli rakibi ve ebedi dostu Borussia Dortmund'u 4-2 mağlup etti. 24. haftaya liderin 1 puan gerisinde giren Bayern, Robert Lewandowski'nin hat-trick yaptığı maçta 3 puanı hanesine yazdırıp Bundesliga'da 2 puan farkla liderliği geri aldı.

Son 2 haftada 5 puan kaybeden Bayern, mutlak 3 puan parolasıyla çıktığı derbide Erling Haaland'dan 2. ve 9. dakikada yediği gollerle 0-2 geriye düştü. Maça adeta 2 avansla başlayan Dortmund, Allianz Arena'da kazanıp şampiyonluk yarışına dahip olma fırsatını kullanamadı.

Son Bundesliga, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Kıtalararası Kulüpler Şampiyonu unvanlı Bayern Münih, Polonyalı gol makinesi Lewandowski'nin 26 ve 44'te (p.) attığı gollerle soyunma odasına 2-2'yle girmeyi bildi. 88'de Goretzka'nın golüyle 3-2 öne geçen Hans-Dieter Flick'in takımı 90'da Lewa'yla bir gol daha buldu ve sahadan 4-2 galip ayrıldı.

Bu sezon Bundesliga'da 23 maçta 31 gole ulaşan 32 yaşındaki santrfor bu gollerin 19'unu son 14 haftada ataraken sadece 1 haftayı boş geçti! Lewandowski'nin Devler Ligi'nde de 5 maçta 4 golü bulunuyor.

20 yaşındaki Norveçli gol makinesi Haaland'ın ise 19 maçta 19 golü var. Edin Terzic yönetimindeki Borussia Dortmund 39 puanla 6. sırada yer alıyor.

Doğa ile Giray'ın öpüştüğü anlar Fatih'i çileden çıkardı Fenerbahçe'den kavga iddialarına yanıt geldi Kızıl Goncalar'dan bomba fragman! Meryem, Naim'i boşuyor
Sonraki Haber