Battal İlgezdi propaganda yasağını SMS ile deldi!

30 Mart saat 18.00'da seçim propagandası yasağı başladı. Bu nedenle hiçbir siyasi açıklama ya da konuşma yapmadığı gibi bir şekilde propaganda sayılabilecek mesaj da paylaşmıyor. Ancak bu konuda bir istisna var. CHP'nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi.

İlgezdi propaganda yasağının başlamasından saatler sonra ilçede yaşayan seçmenlere cep telefonları üzerinden kısa mesaj attı. 

Battal İlgezdi propaganda yasağını delerken sadece oy istemedi. 

Niyetini gizleyen İlgezdi "Sevgili Ataşehirliler" diye başladığı mesajına seçime atıf yaptığı "Ataşehir'in geleceğine karar vermememize saatler kala" sözleri ile devam ediyor. 

Ardından da yasağı delme adına oy verin demek yerine "Kampanya süresince desteğini esirgemeyen herkese tek tek teşekkür eder, seçim çalışmalarında verdiğimiz rahatsızlık için özür dilerim" diyor. 

Yasaklar başlamasına rağmen SMS ile kendisini seçmene hatırlattıktan sonra da "Şimdi 31 Mart'ı kardeşlik içinde geçecek bir demokrasi şölenine çevirme vaktidir. Dostluğumuz ve birliğimiz daim olsun" sözleri ile mesajını tamamlıyor. 

SEÇİM YASAKLARI

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un propaganda serbestliği ve süresini düzenleyen 49. maddesi, propagandanın oy verme gününden önceki 10'uncu günün sabahında başlayacağını ve oy verme gününden önceki gün saat 18.00'de sona ereceğini öngörüyor.

Buna göre, oy verme gününden önceki gün (30 Mart) saat 18.00'den sonra yapılacak yayınlarda, propaganda maksatlı ve oy vermenin tam bir serbestlikle yapılmasına tesir edebilecek mahiyette haber, yorum ve köşe yazısı yayınlanması yasak olacak.

SADECE YSK'NIN VERDİĞİ HABER VE TEBLİĞLER YAYIMLANABİLECEK

Seçim günü 18.00-21.00 saatleri arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında sadece YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Seçim günü saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak. YSK, gerek görürse yayın yasağını yarın saat 21.00'den önce de kaldırabilecek.

Kızıl Goncalar'da geçekler bir bir ortaya çıkıyor! Dergahta yeni dönem Survivor All Star'da gecenin kazananı kim olacak? Yeni takımlar nasıl? Hemşire Selen Bilgin'in şüpheli ölümü: Doktor sevgili iddiası!
Sonraki Haber