Bartın'daki maden patlamasında flaş gelişme!

Amasya’daki maden patlamasına ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Bartın Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı fezlekenin detayları ortayı çıkarken ihmaller zinciri gözler önüne serildi.

42 madencinin vefat ettiği maden patlamasına ilişkin Bartın Emniyeti'nin maden patlaması raporunda ihmaller sıralandı. Fezlekeye göre patlama öncesi dedektörler metan nedeniyle 355 kez alarm verdi.

235 sayfalık fezlekede sistemler 355 uyarı vermesine rağmen gerekli önlemlerin alınmadığı belirtildi.

Bartın Emniyet Müdürlüğü Fezlekesi'nde şu ifadeler yer aldı:

''Metan gazı değerlerinin patlama anına kadar toplamda yüzde 1 ikaz seviyesini 85 kez geçtiği, yüzde 1.5 alarm seviyesini 5 kez geçtiği, karbonmonoksit değerlerinin patlama anına kadar ikaz seviyesini 60 kez geçtiği, havalandırma vantilatörü değerlerinin 53 kez ikaz verdiği belirlendi''

''HAVALANDIRMA FANI ARIZALI''

Fezlekede madendeki havayı tazeleyen ve metan gazını tahliye eden havalandırma fanının arızalı olduğu tespitine de yer verildi.

Bartın Emniyet Müdürlüğü hazırladığı raporda “Patlamanın gerçekleştiği kısmında bulunan fanın çalışmadığı, bir gün öncesinden itibaren sürekli uyarı ve alarm kayıtlarının olmasına rağmen tamir edilmeden patlatma yapıldığı tespit edilmiştir” açıklamasına yer verdi.

Fezlekede oksijen maskesi takma eğitimini almadığı halde kağıt üzerinde almış gibi gösterildiğini söyleyen bir madencinin ifadesi de aldı.

Almanya'da ezan seslerine izin: Müslümanlar büyük sevinç yaşadı... Tarım ve Orman Bakanı duyurdu: 445 milyon tarımsal destek yatacak Cumhurbaşkanı Erdoğan - Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl ayrıntısı!
Sonraki Haber