Barolarda hararet yükseldi!

CNN Türk’te Hakan Çelik’in programına konuk olan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 80 baro başkanının Ankara'ya başlattığı 'Savunma Yürüyüşü' ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Feyzioğlu "Bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir?" ifadelerini kullanması üzerine barolardan peş peşe açıklamalar gelmeye başladı.

Feyzioğlu'nun gündem yaratan açıklamalarıyla ilgili  İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu'dan açıklama geldi.

Durakoğlu, "Metin Feyzioğlu’nun bugünkü beyanları, onu bütün açıklığı ile anlamak için yeterlidir: Feyzioğlu artık bir avukatlık sorunudur. Konuştuğumuz yasa teklifinin yazıcısıdır, katibidir, fikir babasıdır. Metin Feyzioğlu beni temsil etmiyor." dedi.

 FEYZİOĞLU: YOKSA BAŞKA BİR ŞEY İÇİN MİDİR? 

'Savunma Yürüyüşü'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Feyzioğlu, şunları ifade etmişti:

"Bir kere 80 baro yürümüyor, 30 civarında baro yürüyor. Bu onların demokratik hakkı. Sorun gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir? Çoklu baro kavramına karşıyız. 80 baromuz da karşı. Bir ilde birden fazla baro kurulmasına izin veren bir düzenlemeyi istemiyoruz. Yargının üç ayağından biri olan barolar için yanlış buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına da anlattım."

Türklere 400 lira, sığınmacılara 10 bin lira... Tepki yağıyor! Merkez açıkladı: Mevduat ve tüketici kredisi faizi geriledi Doların sonu yakın
Sonraki Haber