Bakan Yanık'dan 'refakatsiz' çocuklara ilişkin açıklama

Ailet ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, enkaz altından çıkarılan çocukların sorumluluğunun kendilerinde olduğunu ve kimlikle aileleri tespit edilmeden teslim edilmeyeceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AFAD Koordinasyon Merkezi'nde, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ÇOCUKLARIMIZIN SORUMLULUĞU BİZDE"

Çok sayıda ilde yıkıcı etki gösteren depremin bıraktığı enkazların altından çıkarılan kimsesiz çocukların durumuna ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, "Refakatsiz çocukların bakanlık olarak sorumluluğu bizde. Bunun dışında enkaz altında çıkarılmış hastanelerde tedavileri tamamlanmış çocuklarımızın da sorumluluğu bizde. Kimlik tespiti yapıldıktan sonra ailelerine teslim edeceğiz." dedi.

Altın tekrar düşüşe geçti! İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu Midibüsle panelvan çarpıştı! 24 kişi yaralandı
Sonraki Haber