Bakan Soylu'dan İstanbul Sözleşmesi paylaşımı

İstanbul Sözleşmesi feshedildikten sonraki dönemin istatistiklerini yayınlayan İçişleri Bakanı Sileyman Soylu, kadın cinayetlerinin azaldığına dikkat çekerken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yalancıların ağına düştüğünü söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, günlerdir tartışmaları süren istanbul Sözleşmesi ile ilgili sosyal medyada paylaşımda bulundu.

Resmi Twitter hesabından istatistik yayınlayan Bakan Soylu, İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye tarafından feshedilmesinin ardından kadın cinayetlerinde yüzde 26 azalma yaşandığını duyurdu, muhalefeti de yalancılıkla suçladı.

İçişleri Bakanı Soylu'nun yayınladığı rakamlara göre; İstanbul Sözleşmesi'nin yürülükte olduğu 13 Şubat - 19 Mart 2021 döneminde 34 kadın hayatını kaybetti, sözleşme feshedildikten sonraki 19 Mart ile 22 Nisan 2021 tarihleri arasında 25 kadın yaşamını yitirdi. Bu verilere göre; sözleşmenin ardından kadın cinayetlerinde yüzde 26 azalma meydana geldiği belirtildi.

"BU APAÇIK BİR YALANDIR. BUNLAR DA ARLANMAZ YALANCIDIR"

Mesajında "Yalanı, siyasetin ve hayatlarının ana sözleşmesi haline getirenler, İstanbul Sözleşmesi üzerinden bir yalanı daha utanmadan söylüyorlar. Biri güya insan haklarından sorumlu milletvekili, yalancı. Diğeri de benim "At sineğim" yalancı..." ifadelerine yer veren Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca gizleyemedikleri Polis düşmanlığını ortaya koymak için, güya İstanbul Sözleşmesi'ni bahane edip şiddete duyarsız kaldığımızı, güvenlik güçlerimizin müracaatları almadığı iftirasını atıyorlar. Bu apaçık bir yalandır. Bunlar da arlanmaz yalancıdır. Biz onlar gibi yalanlarla değil doğrularla Milletimizin karşısındayız. CHP'nin gün yüzü görmemesinin bir sebebi de, yalancıların ağına düşmesidir. Ne diyeyim, kendi düşen ağlamaz."

Beşiktaş'a hem sportif direktör hem de golcü Leverkusen'den geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit polisin ailesine başsağlığı mesajı Dursun Özbek'in Galatasaray'ı uçuracak projesi belli oldu
Sonraki Haber