O kentte caddeler yine tıklım tıklım

Koronavirüs vakalarındaki yoğun artışla gündeme gelen Mersin'de cadde ve sokakların tıklım tıklım olması endişeleri artırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın özellikle uyardığı kentteki vatandaşlar birbirlerini suçlayarak, sorumluluğu üzerlerinden attı.

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmeye başlandığı mart ayından itibaren ilk üç ay boyunca en az vakaya sahip büyükşehir olarak örnek gösterilen Mersin, son günlerde hem vaka sayılarındaki hızlı ve yoğun artış hem de korona virüse bağlı ölümlü vakalardaki yükselişle gündemde.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıklamasında, Mersin’de riskin devam ettiği, yatak doluluk oranının yüzde 58,1, yoğun bakım doluluk oranının yüzde 77,5, solunum cihazı doluluk oranının ise yüzde 39,4’e çıktığı uyarısında bulunduğu kentte, alınan önlemler ve yapılan sıkı denetimlere karşın henüz artışın önüne geçilemedi. Kentin ana caddelerini dolduran Mersinliler, maske kuralına uyarken, zorunlu olmadıkça evden çıkmama kuralını ihlal ediyor.

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları ŞOK'a ucuz fiyatlı bahçe mobilyaları ve bitki bakım gereçleri geliyor! Galatasaray'ın Fenerbahçe 11'i belli oldu! Abdülkerim Bardakcı şoku... Fenerbahçe'nin derbi ilk 11'i belli oldu! Edin Dzeko için şok karar... Galatasaray evinde yıkıldı, Fenerbahçe şansını son maça taşıdı! Bugün kimin maçı var? 19 Mayıs 2024 maç programı!