Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un Montrö ile alakası yok

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı programda Kanal İstanbul'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul'un Montrö ile bir alakası olmadığını söyleyen Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul dedikodu siyasetine alet edilecek bir konu asla değildir" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara Üniversitesi’nde öğrencilerle birlikte sektör seminer derslerine katıldı. Burada konuşan Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul dedikodu siyasetine alet edilecek bir konu asla değildir” dedi.

"GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜYORLAR"

Karaismailoğlu, “Dünyadaki ticari hareketliliğin yüzde 90’ı denizlerden yapılıyor. Bu denizleri de yöneten önemli limanlar var Singapur ve Roterdam Limanı gibi. İnşallah önümüzdeki yıllarda İstanbul böyle lojistik bir limana sahip olacak. Kanal İstanbul ile birlikte büyük bir planlama yapıyoruz. Bazıları ‘Kanal İstanbul’a ne gerek var?’ gibi sorular
soruyor. Biz bir devletiz ve problemi görüyoruz. Bizim büyük hedeflerimiz var, söylediğim ticaret hacimlerine hazırlıklı olmak, önümüzdeki yıllarda aşırı şekilde çıkacak sıkıntıları çözmek için bugünden planlama yapmak gerekiyor. Kanal İstanbul da bunun bir sonucudur. Kanal İstanbul dedikodu siyasetine alet edilecek bir konu asla değildir. Bunu özellikle ülkeyi yönetmeye talip olan insanların konuşması onları gülünç duruma düşürüyor” diye konuştu.

Marmara Denizi’nde oluştan trafiğe dikkat çeken Karaismailoğlu, bekleme sürelerinin ilerleyen zamanlarda haftalara çıkacağını ve Marmara Denizi’nin bu bekleme süresini kaldıramayacağını dile getirdi. Karaismailoğlu, bu sebepten ötürü İstanbul Boğazı’na alternatif bir yol daha yapılması gerektiğini belirtti.

Erden Timur'dan adaylık açıklaması Trump, Filistin'e destek veren öğrencilere saldırıyı övdü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel bir araya geldi
Sonraki Haber