Bakan Dönmez: Esnafa yüzde 25 indirim yolda

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Vatandaşın üzerindeki enerji yükünün nasıl azaltılacağı yönünde uzun müzakereler yaptık" şeklinde konuşurken, saatlerin okunma aralığıyla ilgili herhangi bir hak kaybı olmadığı değerlendirmesini yaptı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik faturaları ile ilgili değerlendirmesinde "Vatandaşın üzerindeki enerji yükünün nasıl azaltılacağı yönünde uzun müzakereler yaptık." sözlerini aktarırken, saatlerin okunma aralığıyla ilgili herhangi bir hak kaybı olmadığını aktardı.

Bakan Dönmez, gelecek düzenlemeler ile ilgili olarak ise "Esnaflar için indirimli tarifede %25 gibi indirim söz konusu olacak. Amacımız tüm değişiklikleri 1 Mart'a kadar tamamlayabilmek" ifadelerini kullandı.

Dönmez'in açıklamalarından satır başları:

"Dün Kabine toplantısında bunlar enine boyuna müzakere edildi. Mevcut durumun vatandaşlarımızı zora soktuğunun biz de farkındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıdan sonra birkaç adım atılacağını söyledi."

"Saatlerin okunma aralığıyla ilgili herhangi bir hak kaybı yok."

"Dernek ve vakıfların yöneticileri abonesi oldukları elektrik dağıtım şirketlerine gidip durumlarını bildirecekler. İstisnasız bütün dernek ve vakıflar bu uygulamadan yararlanacaklar."

"Ticarethane grubunda yer alan esnaf ve zanaatkarlar için de konuttakine benzer bir indirimli tarife üzerinde çalışmaya başladık. Esnaflar için indirimli tarifede yüzde 25 gibi indirim söz konusu olacak. Amacımız tüm değişiklikleri 1 Mart'a kadar tamamlayabilmek."

Elebaşılığını Semed Ötünç'ün yaptığı organize suç örgütü çökertildi Meteorolojiden İstanbul için sağanak yağış uyarısı! Meteorolojiden 34 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Sonraki Haber