Bakan Çavuşoğlu: Ne olursa olsun savaşı durdurmamız lazım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali konusunda açıklama yaptı. İstanbul'daki görüşmeler sonrası umutlarının arttığını belirten Çavuşoğlu, ne olursa olsun savaşın durması gerektiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, son günlerde gerçekleşen islamofobik saldırılara da tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

İstanbul'daki görüşmeden sonra umutlarımız artmıştı. Ancak Buça'dan gelen görüntüler sonrası umudumuz azalmıştı. Ancak ne olursa olsun savaşı durdurmamız lazım.

İSLAMOFOBİK SALDIRILARA TEPKİ

Ramazan ayında artışın tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Biz Müslümanlar olarak ırkçı saldırıların insanlık suçu olduğuna inanıyoruz. Her türlü saldırının karşısında olmalıyız. Her türlü ırkçılığa karşı mücadeleyi de sürdürmemiz gerekiyor.

Düşünce ya da ifade özgürlüğü olarak görülüyor. Kutsala ya da camiye saldırmak ifade özgürlüğü değildir. Bu neo Nazi'nin bir göstergesi. PKK sahip çıkarken de böyle söylüyorlar. DAEŞ'e fırsat vermiyorlar ama. Biz bakanlık olarak tepkimizi ortaya koyuyoruz.

Süper Loto sonuçları 5 Mayıs 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? Süper Loto sonuçları 2 Mayıs 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? İşçi servisi aydınlatma direğine çarpıp devrildi! 13 yaralı var...
Sonraki Haber