Bakan Bilgin memur sendikaları temsilcileriyle bir araya geldi

Asgari ücretin kesinleşmesesinin ardından sırada milyonlarca memur ve emeklisinin yeni yılda alacağı zam oranı var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın temsilcileriyle bir araya geldi. İşte detaylar...

Asgari ücretin açıklanmasının ardından gözeler, memur ve memur emeklisi zamlarına cevrildi.Konu ile alakalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen temsilcileriyle bir araya geldi. Memur maaşları aralık ayında açıklanacak enflasyonun ardından açıklanacak.

Toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon üzerinden hesaplanan enflasyon farkı, memur ve emeklisinin maaşına yansıyacak. Temmuz ile kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu. Söz konusu oranlara ilaveten bir refah payının uygulanıp uygulanmayacağı da merak konusu. Kesin rakamlar 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon rakamlarıyla netleşecek. SSK ve Bağkur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranına göre maaş zammı alacak.

MEMUR-SEN'DEN ZAM TALEBİ 

Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakanlıktaki görüşmede, sendika temsilcileri memur maaşlarına refah payı ve iyileştirme talep ediyor.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'ın açıklaması şu şekilde;

Memur kadrosu bekleyenlerin talebini aktarmış olduk. Ek gösterge düzenlemesinde adaletin sağlanması konusunda beklentilerimizi iletme fırsatı bulduk. Büyükşehirlerde kira tutarlarının memurlar açısından kabusa döndüğünü biliyoruz. Memur artık büyükşehirlerden kaçmaya başladı. Memur maaşlarının yükseltilmesine olan inancımızı beklentimizi tekrar ifade ettik.  Vergi matrahlarının yükseltilmesini talep ettik.  Vergi matrahlarının yükseltilmesini talep ettik. 

"MEMUR OLARAK EK ZAM BEKLİYORUZ"

  • Vergi matrahı konusunda huzursuzluğumuz var. Son birkaç ay kamu görevlileri matrahlardan kaynaklı olarak aldıkları ücreti kaybediyorlar.

  • Memur maaşlarının yükseltilmesine olan ihtiyacımızı tekrar ifade ettik. Memur olarak ek zam bekliyoruz.

 

"ÇALIŞMA BU SEFER DE YAPILABİLİR"

Öte yandan memur ve emekli maaşlarına zamla ilgili bugün AK Parti'den dikkat çeken bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, canlı yayında konuyla ilgili şunları söyledi:

"Daha önceki artışlarda da seyyanen bir artış yapıldı. Emekli artışlarının oranı üzerinde bir artış yapıldı. Belki yine bu çalışma bu sefer de yapılabilir. O kesimde 500 bine yakın bir insanımız var. Sosyal devlet çatısı altında bir değerlendirme, refah payı, iyileştirme durumu söz konusu olabilir. Emekli aylığı bağlarken ödemiş olduğu prim süresine göre bağlanıyor. Kendi içindeki adaleti gideriyor, başka bir düzenleme yapmanız icap ediyor."

Rekabet Kurulu'ndan Google'a 296 Milyon lira para cezası İşte sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan dünya yıldızları! İçişleri Bakan Yardımcısı Turan'dan Kobani Davası kararlarına yorum
Sonraki Haber