Bağ-Kur’luya emeklik müjdesi! 5 yıl erken emeklilik için çalışma başladı

4A ile 4B arasındaki prim farkı bitiyor. 9 bin gün prim şartı 7.200'e düşüyor. Bağ-Kur’lulara da tıpkı SGK’lılar gibi emekli olmanın yolu açılıyor. Bakanlık Bağ-Kur’luların 5 yıl erken emekli olması için çalışma başlatırken, yeni düzenlemenin 2008 yılı sonrasını kapsayacağı, 10 ve altında işçi çalıştıranların öncelikli olacağı ifade ediliyor. Emeklilik statüsünü SGK'ya çevirmek için gerekli olan 1.261 gün şartı ise kalkıyor. İşte prim eşitleme ile ilgili haberin detayları...

9.000 prim günü ile emeklilik şartı aranan 4B Bağ-Kur’lu çalışanlar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı talepler doğrultusunda çalışma başlattı. Bu kapsamda Bağ-Kur’lular 7.200 prim gün şartı aranan 4A’lı SGK’lılar gibi emekli olabilecek. Emeklilik süresini 5 yıl geri çeken çalışmanın 2008 sonrası dönemi kapsayacağı ifade ediliyor.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi! Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın ve Ahmet Türk'ün cezası belli oldu! Güzel oyuncu Hande Erçel güzelliği ve kırmızı elbisesi ile büyüledi... Cinsellik paylaşımları yapan fenomene yarım milyondan fazla ceza! Motokurye Ata Emre Akman'ın katilinin ifadesi pes dedirtti!