BAE'den Türkiye açıklaması: "İlişkilerimizin en hızlı geliştiği ülke"

BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, "Türkiye, ilişkilerimizin en hızlı geliştiği ülke haline geldi… Birleşik Arap Emirlikleri aslında Türkiye'yi çok önemli ticari, ekonomik ve stratejik ortak olarak görüyor." dedi.

BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, Türkiye ile BAE arasındaki ilişkilerin son dönemde hızla geliştiğini ve Türkiye'nin BAE için önemli bir ticari, ekonomik ve stratejik ortak olduğunu vurguladı. BAE'nin Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ı kapsayan Körfez turu çerçevesinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen iş forumunda yapılan anlaşmaların iki ülke arasındaki ilişkilerin hızla ilerlemesine katkı sağladığını ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen BAE-Türkiye İş Forumu'nda, birçok sektörden iş insanları bir araya geldi. Forumun kapanış oturumunda konuşan BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zeyoudi, Türkiye ile BAE arasındaki anlaşmalar sayesinde stratejik noktalara ulaşıldığını belirtti. İki ülke arasındaki dış ticaret hacminin 18 milyar dolar olduğunu ve ilişkilerin hızla geliştiğini dile getirdi.


Zeyoudi, Türk iş dünyasını BAE'ye davet ederek, Türkiye ile BAE arasındaki karşılıklı yatırımların ve işbirliklerinin artırılabileceğini ve bu durumun iki dost ülkenin ortak büyümesini sağlayabileceğini ifade etti. İki ülke arasında benzer vizyon ve etkilerin olduğunu söyleyen Zeyoudi, uluslararası düzeyde ekonomik ve politik anlamda güçlü bir uluslararası ortaklığın oluşturulabileceğini belirtti.

Bakan Zeyoudi, bugün yapılan 50,7 milyar dolarlık anlaşmalara imza atıldığını ve bu anlaşmaların iki ülke halkına hayırlı olmasını diledi.

Müşterisinde "Milliyet Farkı" alan otelin cezası belli oldu Dış ticaret açığı martta geriledi Bakanlık devreye girdi! Simit fiyatları ile ilgili önemli karar
Sonraki Haber