Bacağı kaşınan kız doktora gittiğinde acı gerçeği öğrendi!

ABD'de yaşayan 8 yaşındaki Abri Bentley, kaşıntı sebebiyle gittiği doktorda şok bir gerçekle karşılaştı. Abri’ye, kemik ve yumuşak hücrelerde rastlanan ölümcül bir tümör türü olan Ewing sarkoma teşhisi koyuldu. Hastalıkla amansız bir mücadeleye giren Abri, duruşuyla sonunda hastalığı yendi ve herkese örnek oldu.

ABD’de yaşayan Bentley ailesi küçük kızlarının bir gece uyanıp ağlamaya ve bağırmaya başladığını duyunca endişe içinde kaldı. İlk başta ne olduğunu anlayamayan aile bir kez daha aynı sorunla karşılaşınca 8 yaşındaki kızları Abri Bentley’i acile götürdüler. Bacağının acıdığını söyleyen Abri’ye doktorlar ağrı kesici verip evine yolladı.

Ancak Abri’nin bacağı geçmedi ve daha da ağrımaya başladı. Hemen başka bir hastanenin yolunu tutan aile yapılan biyopsi sonrası acı gerçeği öğrendi. Abri'ye, kemik ve yumuşak hücrelerde rastlanan ölümcül bir tümör türü olan Ewing sarkoma teşhisi koyuldu.

Hastalıkla amansız bir mücadeleye giren Abri, 17 seans kemoterapi gördü. Daha sonra doktorlar Abri'nin kaval kemiğini tamamen almak zorunda kaldı.

Bir donör sayesinde Abri’nin bacağına, donörün kolundan alınan örnek nakledildi. Yaşanan sıkıntılara aldırış etmeyen ve gülümsemesini yüzünden düşürmeyen küçük kız sonunda hastalığı yendi ve herkese duruşu ile örnek oldu.

Dışişleri Bakan Yardımcılığı'na atanan Burhanettin Duran kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berrin Ekinci kimdir?
Sonraki Haber