Babası, Şeyma'yı 'gezmeye' diyerek ölüme götürdü

Ankara'da 17 yaşındaki Şeyma Yıldız'ı, erkek arkadaşı olduğu gerekçesiyle katleden baba Harun Yıldız'ın, kızını ''Gel seni biraz arabayla gezdireyim'' diyerek kandırdığı ortaya çıktı. Yolda kızıyla tartışan Yıldız, Şeyma’yı erkek arkadaşı olduğu bahanesiyle katledip yol kenarına attı.

Çubuk’a bağlı Kargın Mahallesi yolunda önceki akşam kar üzerinde bir kız çocuğunun cesedini gören vatandaşlar polise ihbarda bulundu.

Olay yerine giden polis ekipleri, yaptıkları incelemede silahla vurularak öldürülen kişinin lise öğrencisi Şeyma Yıldız (16) olduğunu belirledi. Otopsi yapılmak üzere Yıldız’ın cesedi adli tıp morguna kaldırılırken, cinayetle ilgili de çalışma başlatıldı.

Polis, cinayet araştırması başlatırken, yakalanacağını anlayan Şeyma’nın babası Harun Yıldız, gece saatlerinde Çubuk Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu. Cani baba Harun Yıldız, kızını öldürdüğünü itiraf ederken, cinayette kullandığı ruhsatlı tabancasını da polise teslim etti.

'İNTERNETTE ERKEKLERLE FOTOĞRAFLARINI GÖRDÜM'

Seyyar bal satıcısı olan Yıldız ilk ifadesinde, “İnternette erkeklerle fotoğraflarını gördüm. Erkek arkadaşı olduğunu da öğrenince tartışmaya başladık. Erkeklerle gezmemesi için uyaracaktım ama tartışınca kendimi kaybettim, arabada bulunan tabanca ile vurdum. Öldüğünü görünce de korkup, yol kenarına bıraktım. Sonra kızımın cesedinin bulunduğu, polisin olayı araştırdığı ve beni aradığını öğrenince gelip teslim oldum” dediği öğrenildi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Baba Yıldız’ın okul çıkışına giderek kızı Şeyma’yı “Gel seni biraz arabayla gezdireyim, baba kız konuşuruz” diye araca bindirdiği bildirildi. Şeyma’nın babasına çok bağlı olduğu, babasıyla birlikte çektirdiği fotoğrafların altına “Kahramanım” notuyla paylaştığı kaydedildi.

'ERKEK ARKADAŞI YOKTU, GERÇEK SEBEBİN ARAŞTIRILMASINI İSTİYORUZ'

Öte yandan, BBC Türkçe'ye konuşan Yıldız'ın okul arkadaşı Alper Ermek, babasının 'erkek arkadaş' iddiasına karşın Yıldız'ın hayatı boyunca hiç erkek arkadaşı olmadığını belirterek, "Şeyma'nın şu ana kadar hiç sevgilisi olmadı. Biz en yakın arkadaşları olarak bunu çok iyi biliyoruz. Eğer bir erkek arkadaşı olsaydı muhakkak bilirdik. Aynı hastanede staj yapıyoruz, sürekli görüşüyoruz. Daha dün hastanede görüşmüştük, erkek arkadaşı ya da konuştuğu biri olduğundan bahsetmedi." ifadelerini kullandı.

Haberde isminin yer almasını istemeyen ve Yıldız'ın en yakın arkadaşı olduğunu belirten bir genç kadın da Ermek gibi, Yıldız'ın erkek arkadaşı olmadığını, "Lise boyunca hiç ayrılmadık, aramızda 1 gün bile küslük olmadı. Şeyma benden çekinmezdi ve her şeyini anlatabilirdi. Şu ana kadar hiç erkek arkadaşı olmadı. Bu cinayetin bir erkek yüzünden olduğuna asla inanmıyorum çünkü Şeyma'nın söylediğine göre babası ona çok düşkündü ve hep arkasındaydı. Sevgili olmasını geçtim, herhangi bir erkekle buluştuğunu bilmiyorum. Haftanın beş günü birlikteydik, her Pazar buluşurduk. Daha dün görüşmüştük. Biraz hasta olduğu için bitkindi ama her zamanki gibi neşeliydi. Babasıyla ilgili bir sorundan bahsetmemişti." sözleriyle anlattı.

Meteoroloji tek tek uyardı: Hem sağanak hem toz! Beşiktaş 90+7'de attı, 1 puanı son anda kurtardı! Mardin'de kayıp olarak aranan korucu başından vurulmuş halde bulundu
Sonraki Haber