Azerbaycan, 7 Şubat'ta cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gidiyor!

Azerbaycan 7 Şubat’ta cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanıyor. Seçimde Ermeni işgalinden 30 yıl sonra kurtarılan Karabağ'da ilk kez sandık kurulacak. Azerbaycan’da askeri ve siyasi pek çok başarıya imza atan mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, seçime en büyük favori olarak giriyor.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan, Karabağ zaferinin ardından ilk kez seçime gidiyor.

AZEBAYCAN’DA Kİ TARİHİ SEÇİMDE KARABAĞ’DA DA SANDIK KURULACAK

Azerbaycanlılar 7 Şubat'ta cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanacak. Büyük heyecanla beklenen seçimlerin tarihi bir özelliğinin bulunduğu ifade edildi. Azerbaycan topraklarının bu kez tamamında oy kullanılacağını belirten yetkililer, yaklaşık 30 yıl sonra işgalden kurtarılan Karabağ'da da ilk kez seçim sandığı kurulacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 7 ŞUBATTA 7 ADAY KATILIYOR

Azerbaycan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde, 7 adayın yarışacağı açıklandı. Bu arada 2. ve 3. Karabağ savaşlarında, askeri ve siyasi pek çok başarıya imza atan mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in sandıktan galip çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Seçime katılacak diğer adaylar ise Milli Cephe Partisi Genel Başkanı Razi Nurullayev, Büyük Kuruluş Partisi Genel BaşkanI Fazıl Mustafa, Büyük Azerbaycan Partisi Genel Başkanı Elşad Musayev, Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev ve bağımsız 2 isim Zahid Oruç ile Fuat Aliyev olduğu belirtildi.

İLHAM ALİYEV SEÇİMLERİ BİR YIL ÖNCEYE ALDI

Azerbaycan'da seçimlerin 2025 yılında yapılması planlanıyordu. Ancak seçimler Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kararıyla, 1 yıl erkene alındı. Cumhurbaşkanı seçiminin 7 yılda bir yapıldığı Azerbaycan'da, son seçim 11 Nİsan 2018'de düzenlenmişti.

SEÇİMİ SUPERHABER ADINA MEVLÜT YÜKSEL İZLEYECEK

Azerbaycan’da yapılacak 7 Şubat’ta ki seçimlere, Türkiye’den bir grup yazılı ve görsel medya mensubu da izleyecek. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı seçimini, Türkiye’den www.superhaber.com adına, 2.Dağlık Karabağ Savaşı’nı Azerbaycan’da takip eden Mevlüt Yüksel takip edecek. Seçimlere ki en özel fotoğraf, video, röportaj ve haberleri SuperHaber’den okunabilecek.

Bugün kimin maçı var? 3 Mayıs 2024 maç programı! 77 ilde çevrimiçi çocuk müstehcenliği operasyonu! Meteorolojiden İzmir için sağanak yağış uyarısı!
Sonraki Haber